fbpx

Nestao zrakoplov s 227 putnika i 12 članova posade!

Zrakoplov je nestao dva sata nakon polijetanja. U potragu se poslani vijetnamski i malezijski brodovi
Zrakoplov Malaysia Airlinesa Boeing B777-200 koji je prevozio 227 putnika i 12 članova posade nestao je na putu iz Kuala Lumpura do Pekinga.

Boeing je nestao s radara u 19.40 sati u petak ( po lokalnom vremenu u 2.40 sati u subotu). Avion je poletio iz Kuala Lumpura u 00.41 sat po lokalnom vremenu, a u Peking je trebao sletjeti u 6.30 sati. Vijetnamska mornarica tvrdi da se zrakoplov srušio u more te da je zadnji kontakt uspostavio dok je letio iznad otoka Phu Quoc, 120 nautičkih milja istočno od malezijskog mjesta Khota Baru.

Kineske i malezijske vlasti poslale su nekoliko brodova i helikoptere u potragu. Malezijsko ministarstvo obrane kaže da nema nikakvih podataka o pronalsku olupine čak niti 12 sati nakon potrage, javlja CNN.

Kompanija Malaysia Airlines objavila je da su u zrakoplovu putovala 152 Kineza, 38 Malezijaca, 12 Indonežana, sedam Australaca po tri Amerikanca i Francuza, po dvoje Novozelanđana, Kanađana te po jedan državljanin Tajvana, Australije, Italije i Nizozemske. Kontaktirala je oko 80 posto članova rodbine putnika, a u Pekingu su se okupili rođaci 154 kineska državljana koji su bili na letu. Čekaju vijesti o najbližima i ljutito optužuju kompaniju da ih drži u neizvjesnosti štuprom objavom o nestanku aviona.

Ako se ispostavi da se letjelica srušila u more te da su svi putnici poginuli, bio bi to najsmrtonosniji zrakoplovni incident od studenog 2001. kada je u padu American Airlines Airbusa A300 u Belle Harboru u Queensu poginulo 265 osoba.

 Izvor: Večernji ist