fbpx

Pljačkaš uhićen kod bolnice opljačkao i RBA banku u studenom prošle godine

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko goranske i istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz okolice Obrovca kojega su policajci uhitili prekjučer u potjeri nakon razbojništva u mjenjačnici u Zadru.

32-godišnjaka se sumnjiči da je u protekle dvije godine na području Zadra, riječkom području te u Istri uporabom vatrenog oružja počinio ukupno 13 razbojništava u raznim novčarskim ustanovama pri čemu je otuđio gotovo 300 000 kuna.

Tako ga se sumnjiči da je sredinom studenog prošle godine, maskiran i naoružan pištoljem, počinio razbojništvo u poslovnici banke u sklopu trgovačkog centra u Ulici Ante Starčevića u Zadru, otuđivši 120 000 kuna, kao i za razbojništvo u prodavaonici u Skradinskoj ulici u Zadru, počinjeno u siječnju. Također ga se sumnjiči da je počinio dva razbojništva u istoj prodavaonici u Ulici A.G. Matoša u Zadru, te u poslovnici osiguravajućeg društva u Varaždinskoj ulici u Zadru i benzinskoj postaji u Murvici.

Osim za razbojništva na zadarskom području sumnjiči ga se i za razbojništva u poštanskim uredima u Baškoj, Novom Vinodolskom i Bakru, te u banci i u prodavaonici u Novom Vinodolskom.

Također ga se sumnjiči i za razbojništvo u Balama, gdje je prijeteći automatskom puškom razoružao zaštitara banke i otuđio mu službeni pištolj, a potom otuđio i novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je uz kaznenu prijavu priveden Županijskom državnom odvjetniku u Zadru.

ZDanas