fbpx

Prijevremenih izbora i krize vlasti u Zadru ipak nema

Vijećnici Hrvatske stranke prava Ante Starčevića pojavili su se u gradskim klupama na nastavku sjednice Gradskog vijeća. Pojavila se i oporba koja je jutros iz protesta napustila sjednicu.

Jutrošnje nepojavljivanje vijećnika HSP AS-a bila je samo slučajnost, nije bila nikakva poruka – kazao nam je dopredsjednik stranke Rudolf Dvorski.

Što će napraviti ako se vijećnici HSP-a AS-a opet ne pojave na sjednici – bilo je jutros novinarsko pitanje predsjedniku gradskog odbora HDZ-a Zvonimiru Vrančića nakon prekida sjednice. Odgovor je bio vrlo konkretan:

Ako ne dođu onda će biti prijevremeni izbori. – rekao je Vrančić.

Vrančić je u svakom slučaju naglasio kako nesporazuma na gradskoj razini nema. Božidar Kalmeta , šef HDZ-a Zadarske županije:

Ako ćemo biti ozbiljni i odgovorni prema građanima koji su nas birali onda se moramo odgovorno i ozbiljno ponašati. Onaj tko u toj koaliciji to ne želi taj neka preuzme odgovornost i posljedice koje će iz toga proizaći – rekao je Kalmeta.

Jutrošnja HDZ-ova prijetnja iz tih je izjava jasno čitljiva. Poslijepodne, njihovi koalicijski partneri za nepojavljivanje vijećnika kazali su da je samo puka slučajnost. Dopredsjednik stranke Rudolf Dvorski:

Mislim da je to prije svega puka slučajnost. Nisam dovoljno informiran jer sam na putu, ali znam da su namjeravali doći, tako da ne vidim neki veliki problem u tome. – komentirao je Dvorski.

Loši odnosi u vladajućoj koaliciji dovode do nerada Gradskog vijeća nauštrb grada Zadra i njegovih građana komentirala je u ime kluba SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DSU-a Irena Dragić , zbog čega je jutros oporba i napustila sjednicu koja je zatim odgođena zbog nedostatka kvoruma.

Blokiraju rad same gradske uprave , a mi ne želimo biti taoci svega toga – rekla je Irena Dragić.

A unatoč prozivkama, neslaganjima i prijetnjama prijevremenim izborima sjednica je na kraju ipak nastavljena, a prema neslužbenim najavama mogla bi ovog puta potrajati i duboko u noć.

Izvor: HRT/ZDanas