fbpx

Rubeša: Stari političari su korumpirani !

U političkom magazinu Radio Zadra “Aktualni sat” Nikola Barač danas je ugostio mlade zadarske političare kako bi pitao kakva je politika prema mladima u Zadru, što nedostaje ovoj populaciji te koliko se mladi danas bave politikom.

Gosti su HDZ-ovac Šime Erlić, SDP-ov gradski vijećnik Erol Gaši, predsjednik Akcije mladih i gradski vijećnik Ante Rubeša, te tajnik zadarskog HSP-a dr. A.Starčević Teo Boban.

Ante Rubeša je izjavio kako se u jednoj državi koja je centralizirana kao što je ova naša, mladi moraju više baviti politikom.

“Mladi ulaze u politiku kao lavovi ali ulaze u dvije okoštale organizacije i tu više nisu mladi lavovi nego mlade ovce i janjad koju stari instruiraju na svoj način. Uče od starijih koji su korumpirani i pokvareni i stvorili su takvu sliku i o politici i političarima u Hrvatskoj. “

Reagirao je Erol Gaši: ” Ja se ne mogu složiti s tim. Ja kad sam došao u SDP-u ostao sam iznenađen – moje mišljenje se u SDP-u itekako uvažava , nakon tri godine postao sam i član predsjedništva gradske organizacije. Ukoliko imate dobre ideje, svatko će vas saslušati. Najlakše je s ulice reći oni su kriminalci. U mojoj stranci ima časnih ljudi i ne želim da ih se stigmatizira” kazao je Gaši.

Ni Šime Erlić se nije složio s Rubešom:

“Ne slažem se, najlakše je sa strane prozivati i skrivati se iza neke lažne neovisnosti. Kad ste stranka na vlasti morate zadržati pristojnost i integritet prema biračima. HDZ na tome i gradi svoju politiku kroz sve ove godine. Određena hijerarhija se mora poštivati u stranci, no to ne znači da vaši prijedlozi ne mogu doći do izražaja. Baš suprotno, u uređenom sustavu kvalitetni prijedlozi će prije doći na red.”

Izvor: HRT/ZDanas