fbpx

Zadar je u 24. kolu Prve HNL doživio težak poraz

Zadar je u 24. kolu Prve HNL doživio težak (0:4) poraz od Hrvatskog dragovoljca, posljednjeplasirane momčadi Lige. Četiri puta je vratar Mladen Matković morao po loptu u svoju mrežu iako je samo kod prvog zgoditka bio sukrivac, u svim ostalim situacijama ispadala je cijela, slobodno možemo reći, momčad Zadra.

Tako je društvo sa Stanova ponovilo i igru i krajni ishod iz 18. kola kada je s identičnim rezultatom bodove kući odnijela Istra 1961. Zadar je u petak navečer poprilično naljutio i ono malo vjernih gledatelja koji mu dolaze na Stanove i koji su nakon odličnih partija protiv Osijeka i Rijeke očekivali da će opet moći uživati u borbenom i beskompromisnom Zadru. Međutim, dobili su momčad koja je više nalikovala na kamilicu i koja je mogla hladno »popiti« još jednu ovakvu dozu golova.

– Ovo je bila sramota. Doživjeli smo katastrofu protiv Hrvatskog dragovoljca i svi, od prvog do zadnjeg, se moramo sramiti radi toga – bio je iskren Igor Banović, veznjak momčadi sa Stanova.

– Ništa nam nije polazilo za nogom, odigrali smo utakmicu koju treba što prije zaboraviti. S druge strane Dragovoljac koji ima kvalitetnu momčad znao je kazniti svaki naš krivi korak. Pogodak koji smo primili već u četvrtoj minuti potpuno nas je izbacio iz takta. Teško se vraćamo iz rezultatskog minusa, a to smo protiv Dragovoljca još jednom dokazali. Moram se ispričati našim navijačima za ono što smo im priredili u petak navečer.

Svjestan je Banović da se u gostima kod Lokomotive u sljedećem kolu neće biti lako izvaditi.

– Svi znamo o kakvoj se momčadi radi i svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Očito Zadar ne može na lagan način, sve moramo na onaj teži. Poraz od Dragovoljca ne znači kraj svijeta, ali protiv Lokomotive moramo pokazati da one dvije početne pobjede nisu bile slučajnost.

Izvor: Zadarski list/ZDanas