fbpx

Zadrani i Kosovari osumnjičeni za razbojstva i pokušaj ubojstva

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca, u dobi od 21 i 30 godina, s područja Zadra i s Kosova, koje se sumnjiči da su, u protekla dva mjeseca na području Zadra i Sukošana, počinili devet razbojništava u prodavaonicama i benzinskim postajama, kao i za dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskih službenika, priopćila je danas Policijska uprava zadarska.

Sumnjiči ih se da su, uz prijetnju pištoljem u veljači i ožujku, počinili razbojništva u prodavaonicama mješovite robe u Riječkoj, Petrčanskoj i Skradinskoj ulici, na Jadranskoj cesti, u Ulicama Antuna Dobronića i Ante Starčevića u Zadru te u Sukošanu, kao i na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj ulici u Zadru, ističe policija.

Materijalna šteta u ovim razbojništvima, kako se navodi, iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a razbojništva su počinili u paru, dok ih je vozač čekao u automobilu za bijeg.

Policja napominje kako se 21-godišnjaka također sumnjiči da je 15. veljače, nakon razbojništva u Petrčanskoj ulici iz pištolja pucao prema policijskim službenicima Postaje aerodromske policije koji su intervenirali nakon dojave o razbojništvu, pri čemu nitko nije ozlijeđen.

Isti muškarac, navodi policija, sumnjiči se i da je u prošli četvrtak, nakon izvršenog razbojništva u Ulici Ante Starčevića, iz pištolja pucao prema policijskim službenicima Odjela kriminalističke policije koji su ih pokušali zaustaviti.

Trojica osumnjičenih uhićena su jučer u Zadru, a pretragom njihovih stanova policajci su pronašli potkape, pištolj sa streljivom te novac pribavljen u razbojništvima.

Nakon kriminalističkog istraživanja trojica su, uz kaznene prijave zbog teških ubojstava u pokušaju te razbojništava, privedena Županijskom državnom odvjetniku u Zadru, a za četvrtim osumnjičenikom se traga, napominje policija.

 Izvor: Zadarski list