fbpx

Dvije bronce Lea Bavdeka u sastavu reprezentacije Hrvatske

Bavdek je doplivao do brončanih medalja te još jednom ispisao povijest PK Jadera i zadarskog plivanja tako što je prvi zadarski plivač koji je ušao u reprezentaciju i osvojio medalje za reprezentaciju.

Na 50m bazenu SC Novi Beograd održan je susret mladih reprezentacija BiH-CRO-SLO-SRB. Na ovom četveroboju koji se održao povodom obilježavanja Međunarodnog dana doprinosa sporta u razvoju mira nastupilo je 200 natjecatelja koji su bili podijeljeni u dvije dobne kategorije: A kategorija (M 95/96/97, Ž 97/98/99) i B kategorija (M 98/99, Ž 00/01).

Prvi put otkad postoje višeboji Hrvatska je pobijedila te su se članovi naše mlade reprezentacije vratili kući sa peharom. Velike čestitke svim našim reprezentativcima i njihovim trenerima, a doprinos pobjedi dao je i plivač zadarske Jadere, Leo Bavdek.

Leo Bavdek je svojim nastupom i postignutim rezultatima na Prvenstvu Hrvatske zaslužio poziv izbornika te mu je dodijeljena čast da na ovom natjecanju među najboljim plivačima iz četiri države brani boje Hrvatske u čak tri discipline: 200m slobodno, 400m slobodno i 1500m slobodno. Iako je tek ulazna godina ml.juniora Leo je u disciplinama 400m slobodno i 1500m slobodno doplivao do brončanih medalja te još jednom ispisao povijest PK Jadera i zadarskog plivanja tako što je prvi zadarski plivač koji je ušao u reprezentaciju i osvojio medalje za reprezentaciju. U disciplini 200m slobodno plasirao se na četvrto mjesto.

Na ovom četveroboju naša mlada reprezentacija je osvojila 1. mjesto sa ukupno 572 boda, na drugom mjestu je Slovenija sa 541 bodom, treće mjesto je zauzela Srbija sa 482, te četvrto Bosna i Hercegovina sa 109 bodova.

 Izvor: HRT/ZDanas