fbpx

Odvozili 36 kilometara dugu rutu, pa zaplesali “Happy”

Iz centra Pakoštana, na trgu ispred crkve Uzašašća Gospodinova, jučer je 167 biciklista, od 14 do 68 godina, krenulo na V. Brdsko-biciklistički rekreativni maraton “Vransko jezero”. Dvadeset aktivnih sportskih biciklista i čak 147 rekreativaca iz Belgije, Slovenije, BiH, Italije i Hrvatske vozilo je 36 kilometara dugu biciklističku rutu u okruženju Parka prirode Vransko jezero.

U povodu dana Planeta zemlje biciklistički maraton na Uskrsni ponedjeljak održan je u organizaciji Turističke zajednice Općine Pakoštane i s velikom pomoći BBK Orlov krug iz Vodica. Na najbrojnijoj biciklističkoj utrci u Zadarskoj županiji za najbolje su osigurane novčane nagrade.

Pakoštane su se ovom prilikom pridružile svjetskom pokretu veselja koji je započeo Pharrell Williams svojom pjesmom “Happy”. U snimanju Happy videa sudjelovalo je svih 167 biciklista, ali i Pakoške mažoretnike, plesači, folkloraši, pjevači, ribari, ratari, ugostitelji, turistički iznajmljivači, umirovljenici, dokonjaci i svi oni mještani

Izvor: Zadarski list/ZDanas