fbpx

Stablo po stablo – mala šuma

Okupili su se ravnatelji i učenici, dječica su zapjevala, župan se primio lopate i u Perivoju Vladimira Nazora posađeno je još jedno – »drvo nade«. To je tradicionalan način obilježavanja Dana planeta Zemlje u sklopu Eko-dana Prirodoslovno-grafičke škole, a tijekom zadnjih godina, učenici su skoro posadili malu šumu.

Župana Stipu Zrilića, županijskog pročelnika za društvene djelatnosti Ivana Šimunića te sve okupljene pozdravio je Tomislav Grbin, ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole. Knjižničar škole, Ivica Antić i učenica Pava Madunić prigodno su izrecitirali ulomak iz Planina Petra Zoranića, Perivoj od slave. Djeca iz Dječjeg vrtića Galeb Radost pjevala su pjesmice »Ja sam mali ekolog« i »Više cvijeća, manje smeća«, a poslije toga su promatrala radionicu recikliranja papira.

Ambijent je upotpunila i izložba likovnih radova učenika Osnovne škole Smiljevac na temu ekologije i Dana planeta Zemlje.

Nakon masline, mandarine, limuna i drugih vrsta, jučer je stražnje dvorište škole bogatije za – ukrasnu trešnju. Stablo je donacija tvrtke Nasadi.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Marin GOSPIĆ