fbpx

Trčali za planet, siromašne obitelji i ljepši svijet

“Ja jako volim trčati i zato ću pobjediti!”, “I ja ću pobjediti!”… – velikom uzbuđenju nije bilo kraja prije nego što su mali prvašići – Nikola, Šimun, Ivana, Zara – učenici 1C razreda Osnovne škole Zadarski otoci počeli atletsku utrku u povodu Dana planeta Zemlje koja se ove godine po prvi puta, jučer prijepodne održavala ispred njihove škole na zadarskom predjelu Bili brig.

– Htjeli smo malo uljepšati dan i na ovaj način oživjeti ovaj kvart u kojem inače, žive većinom mlade obitelji. Puno je male djece. Na utrci sudjeluje oko 600 djece, od kojih je njih 200-tinjak iz vrtića “Radost” u predškolskoj dobi od pet godina te oko 400 djece od prvog do četvrtog te viših razreda naše škole. Posebno nam je drago što utrka ima i humanitarni karakter. Naime, sudjelovanje, odnosno tzv. startnina je bila deset kuna. No, oni koji nisu platili jer možda nisu ni mogli, također su sudjelovali. Osim naše škole u organizaciji utrke koju smo nazvali “Pozdrav proljeću”, sudjelovao je i Atletski klub “Alojzije Stepinac” iz Zadra – pojasnila je učiteljica razredne nastave Anamarija Botica – Miljanović koja je bila u Organizacijskom odboru.

Sva prikupljena sredstva namjenjena su Caritasu Zadarske nadbiskupije, odnosno onim zadarskim obiteljima koji teško žive kako bi im se uljepšao nadolazeći blagdan Uskrs.

Iako jučer doista nije bilo važno pobjediti već sudjelovati, tri prvoplasirana učenika u svakoj kategoriji dobila su medalje i stekli pravo sudjelovanja na utrci “Zadar trči” koja bi se trebala održati u nedjelju 13. travnja, a svi su sudionici dobili diplome za uspomenu.

Izvor: Zadarski list/ZDanas