fbpx

Zadar više nije miran

Na Stanovima se više ne spava mirno. Nakon poraza od Splita, Zadar više ne može reći da je četiri kola prije kraja sezone riješio pitanje ostanka u prvoligaškom društvu. Istini za volju, cijelo vrijeme smo naglašavali da je taj ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa potrebno još i matematički potvrditi. Međutim, malotko je vjerovao da Zadar može zakomplicirati svoju situaciju do te mjere da s takvom bodovnom prednošću može strahovati do posljednjeg kola. Izgleda ipak da je to moguće. Situacija nije ni izbliza katastrofična, međutim, dojam je da se ovakvo što nije smjelo dogoditi. Valjda smo mogli barem jednom uživati u nogometu ne strepeći na Stanovima u kojem rangu će igrati klub iz Krševanovog grada sljedeće sezone.

Međutim, što je tu je. Činjenica je da momčad sa Stanova izgubila posljednjih pet utakmica i na taj način se dovela u ovu neugodnu situaciju. U ovome trenutku sedmoplasirani Zadar ima samo četiri boda prednosti ispred najbližeg pratitelja Osijeka, a šest bodova bježi Slaven Belupu koji sada drži 9. mjesto. Ono koje vodi u dodatne kvalifikacije. A pred nama su još četiri kola, znači 12 bodova je još u igri. Zadar će u sljedećem kolu na noge Hrvatskom dragovoljcu koji još nije izgubio nadu u prvoligaški ostanak. Nakon toga slijedi domaći okršaj s Lokomotivom.

Momčadi sa Stanova predstoji i gostovanje u Koprivnici, a sezonu će zaključiti dvobojem s Istrom 1961 na Stanovima. Već u nedjelju Zadar može puno toga riješiti u Sigetu. Međutim, isto tako treba reći da je u posljednjem dvoboju ove dvije momčadi Hrvatski dragovoljac na Stanovima slavio s iznenađujuće visokih 4:0. Sve tri momčadi s dna prvoligaške ljestvice su u naletu, igraju dobro i osvajaju bodove. Za razliku od Zadra koji je u očitom padu.

Izvor: HRT/ZDanas

Foto: Zvonko KUCELIN