fbpx

Zadrani “guštaju” protiv “modrih”

Nakon Hajduka na red je stigao Dinamo. U 29. kolu Prve HNL Zadar će danas na Stanovima ugostiti lidera iz Maksimira. Kao i uvijek kada stiže modri sastav za očekivati je pravu nogometnu feštu. Dodatni motiv za igrače trenera Ferde Milina nije potreban, kao i inače kada se igra protiv Dinama. Ovaj tjedan ima i posebnu emocionalnu težinu za momčad sa Stanova jer je prije dva dana obilježena šesta obljetnica tragične smrti Hrvoja Ćustića. I Hrvoje, njihov dojučerašnji suigrač, sigurno će biti u mislima igrača Zadra kada istrče na travnjak.

Momčad sa Stanova u ovaj susret ulazi rasterećeno, ostanak je praktički riješen, ali sa velikom željom da u svakoj sljedećoj utakmici naprave najviše što mogu.

– Moja očekivanja su da ćemo biti bolji nego u što smo bili u Splitu. I uspješniji – kazivao je jučer Ferdo Milin, trener prvoligaša sa Stanova.

– Dinamo je favorit, u to valjda nitko ne sumnja. Oni su novi-stari prvaci Hrvatske i definitivno imaju najkvalitetniju momčad u Ligi. Međutim, nama nije niti na kraj pameti predati se. Dapače, učinit ćemo sve da svojom igrom otupimo njihovu. Jedno je sigurno, mi danas moramo dati 120% svojih mogućnosti da bi došli do pozitivnog rezultata. Nadam se da će i podrška s tribina protiv Dinama biti izraženija i da ćemo u zajedništvu s publikom doći do našeg cilja.

– Naravno, svaki pozitivan rezultat je uspjeh kada igraš protiv Dinama. Mi smo u odličnoj bodovnoj situaciji, ali ne smijemo dozvoliti da uđemo u neku seriju poraza. Ne smijemo zaboraviti da nas nakon “modrih” očekuju teška gostovanja u Osijeku i Rijeci. U svakoj utakmici moramo pokušati napraviti najviše što možemo. Pa tako i protiv Dinama – kazao je na kraju razgovora Ferdo Milin.

Izvor: Zadarski list/ZDanas