fbpx

“Zvučne knjige” za obrazovanje slijepih

Na radionici pod nazivom “Zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba” koja je održana jučer u Znanstvenoj knjižnici Zadar sudjelovali su predstavnici partnerskih institucija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Radionica je organizirana u okviru projekta “Zvučne knjige” – poboljšanje knjižničnih usluga za slijepe i slabovidne osobe.

– Cilj ovog projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete života i socijalne kohezije u Zadarskoj županiji i banjalučkoj regiji, omogućujući slijepim i slabovidnim osobama pristup obrazovanju. Ciljane skupine su slijepe i slabovidne osobe, članovi udruga slijepih i slabovidnih osoba te članovi njihovih obitelji, istaknula je voditeljica projekta “Zvučne knjige” za Hrvatsku Norma Miočić, djelatnica Znanstvene knjižnice Zadar koja je vodeći partner i nositelj ovog projekta u Hrvatskoj.

Među 246 članova zadarske udruge ima samo nekoliko nezaposlenih, a tajnik Udruge slijepih Zadarske županije Špiro Zrilić pohvalio je odnos Grada Zadra i Zadarske županije prema Udruzi.

Izvor: Zadarski list/ZDdanas