fbpx

Koncert polaznika Blagoje Berse s humanitarnom notom

Na tradicionalnoj godišnjoj smotri Glazbene škole Blagoje Bersa u aktualnoj školskoj godini predstavio se glazbeni dio snaga škole.

Na Večeri glazbe nastupali su pjevači Luka Šindija i Frane Ivon, na gitari Lucija Habuš, dva kvarteta gitara: Jakov Kačan, Matija Pažanin, Lisa Gregov i Vid Višić te Kristijan Glavan, Marta Ostojić, Andreja Vodopija i Katia Šarlija te za klavirom Sara Ćoza, Francesca Paleka i Andrej Karić. Violončelo su svirale Karla Miličević i Manuela Barić, dok su umjeće “baratanja” flautom pokazali Ema Čimbur i Luka Klečina. Prisutnima su se predstavili i klarinetisti Matej Levačić i Marta Zrilić, violistica Dora Kanjer te trubač Dino Sikirić.

Profesor Josip Marcelić pripremio je ansambl violina i gitara, profesorica Barbara Mračić Gudački orkestar Škole, profesor Dražen Habuš Puhački orkestar, a profesorica Marjana Dušević zbor Bersići i klapu Bersice koja je prije nekoliko dana osvojila prvo mjesto na 6. festivalu dječjih klapa Zadar 2014. Ostale učenike su za nastup pripremili njihovi profesori Željko Andrić, Melita Ivković, Linda Ivić Bijuklić, Milja Kačinari, Lidija Ledinić, Nenad Novak, Lidija Marin, Nela Šarić, Jurica Šoša i Ivan Vihar.

Program je otvorila ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa Branka Višić Karavida ujedno podijelivši priznanja učenicima koji su ove godine nagrađeni na natjecanjima.

Ovogodišnji program ima i humanitarnu notu – prikupljanje novčanih sredstava za žrtve poplave. Sredstva su se prikupljala po principu donacija, kako je tko imao i želio dati. Sama inicijativa za prikupljanje sredstava potekla je od učenika škole. Novac će se sakupljati i večeras, kada je na programu Večer plesa, u 19 sati. Ulaz je slobodan, a sav prikupljeni novac će se potom uplatiti na račun Caritasa.

I prošlogodišnji program Berse je imao svoju humanitarnu notu s obzirom da se prikupljao novac za obnovu koncertne dvorane.

Izvor: Zadarski list/ZDanas