fbpx

Misterij Boeinga 777: Što se nalazilo u “ujedinjenoj” pošiljci s baterijama?

NOVE informacije o teretu koji je prevozio Boeing 777 koji je nestao još 8. ožujka dovele su do novih pitanja vezana uz prijevoz litijskih baterija. One su se nalazile u većoj “ujedinjenoj” pošiljci koja je težila 2453 kilograma, stoji u priopćenju Malaysia Airlinesa.

Star Online citirao je danas neimenovani izvor iz kompanije NNR Global Logistics koji kaže da su baterije težile nešto manje od 200 kilograma. Postavlja se pitanje što se još nalazilo u toj “ujedinjenoj” pošiljci a težilo je 2253 kilograma?

Neimenovani izvor nije mogao govoriti što se još nalazilo s baterijama zbog direktive pravnih zastupnika da se o tome ne priča sve dok traje istraga. Nije otkriveno ni ime kompanije koja je proizvela baterije.

Ujedinjena pošiljka kombinirala je nekoliko pojedinačnih pošiljki kako bi se napunio kontejner, a pošiljke bi se kasnije rasporedile na odredišta.

Ostatak tereta odnosio se na radio pribor i punjače?

Izvršni direktor Malaysia Airlinesa, Ahmad Jauhari Yahya kazao je još 24. ožujka kako se u zrakoplovu nalazila pošiljka baterija te da su bile sigurno upakirane. Litijske baterije koje se ugrađuju u mobitele i laptope vrlo su zapaljive i u nekim izvještajima odgovorne su za niz požara u zrakoplovima posljednjih nekoliko godina.

Malaysia Airlines navela je u sinoćnjem priopćenju kako su baterije bile teške 221 kilogram, a ostatak od 2232 kilograma odnosi na radio pribor i punjače.

Informacija o teretu nije bila navedena u preliminarnom izvješću o letu MH370 objavljenom u četvrtak. U njemu stoji samo kako NNR Global isporučuje 133 komada ukupne mase 2453 kilograma. U izvješću nije preciziran broj baterija kao ni njihov broj.

Izvor: Index.hr