fbpx

Pismo nepotpisanih “članova općinskog HDZ-a”: Lončar je iznevjerio članstvo i svoje birače

Upravo zbog protivljenja lokaciji za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima bio sam žrtva u igrama nekih igrača županijskog HDZ-a, a one koji sada pišu pisma o mojoj “šutnji” pozivam da se i potpišu punim imenom i prezimenom, kao istinski HDZ-ovci i branitelji. Znam o kojim ljudima se radi, jer sam nekima od njih ja potpisivao pozive u rat i sada neću dopustiti da po meni pljuju ljudi bez morala, ljudskosti i dostojanstva – kaže Davor Lončar, općinski načelnik i predsjednik općinskog HDZ-a.
Povod njegovu žestokom istupu je pismo nepotpisanih “članova općinskog HDZ-a” u kojemu se Lončaru zamjera šutnja oko lokacije iako su se protiv CGO-a u Biljanima Donjim izjasnili i mjesni odbori i temeljni ogranci. Sastanak na tu temu održan je početkom travnja, a Lončar, tvrde autori, nije ispunio svoje obećanje da će s protivljenjem članova HDZ-a lokaciji CGO-a upoznati javnost i županijski vrh stranke.

Zaboravio reći

– U svom izlaganju i veličanju svoje borbe, Lončar je zaboravio članovima HDZ-a i MO-a Suhovare reći da je on davno u novinama izjavio da Centar treba biti u Biljanima Donjim. Zaboravio je reći da je bivšim članovima Poglavarstva i Vijeća pričao samo hvalospjeve o takvim centrima i o novcu koji bi se od toga mogao dobiti. Zaboravio je reći da se od stanovništva i predstavnika Suhovara tajilo što se zapravo sprema u njihovoj blizini. Zaboravio je upoznati sudionike sastanka s mnogim svojim radnjama koje su išle naruku Županiji koja je odredila lokaciju budućeg Centra – stoji u pismu uz konstataciju da je Lončar iznevjerio članstvo i svoje birače.

Zbog svega toga, smatra “dio članova HDZ-a”, Lončar treba odstupiti s načelničkog mjesta ako ima trunku moralnosti.

– Nekome je očito stalo razbiti jedinstvo u Općini Poličnik i destruirati me kao osobu, ali nećemo pokleknuti pred pritiscima tih interesnih skupina i nekolicine frustriranih pojedinaca – odgovara Lončar, navodeći da je na spomenutom sastanku iznio “cijelu kronologiju našeg protivljenja lokaciji CGO-a od 2003. do danas, s čime su bili upoznati i Mjesni odbor i Temeljni ogranak HDZ-a u Suhovarima”.

– Najveći krivac za gradnju CGO-a baš u Biljanima Donjim je gospodin Branko Kutija koji, kao gradonačelnik Benkovca, nikada nije htio razgovarati s predstavnicima Poličnika i Zemunika, smatrajući da je on nešto viši i značajniji od nas. Upravo zbog lokacije CGO-a, još 2005. godine je između gospodina Kutije i mene umalo došlo do fizičkog obračuna koji je u zadnji čas spriječen. Zato mi smetaju ova neutemeljena prozivanja – izjavio je Lončar.

Izvor: SD/ZDanas