fbpx

Rise Up festival ovoga ljeta premijerno se održava u Zadru

Rise Up festival ovoga ljeta premijerno će se održati u Zadru, a kroz dva dana u Starom kazalištu lutaka u Jazinama prodefilirat će brojni urbani bendovi.

Prema zamisli organizatora, Udruge Zdanje, festival će imati dvije pozornice i dok će u prostoru kazališta biti živa svirka, na krovu će se partijati uz elektroniku. Prvoga dana festivala nastupit će nekoliko zadarskih bendova koje će predvoditi Gatos del Mundo i E.N.D. te umaški rockeri Manntra, a kako su nam rekli organizatori headlinere prvoga dana najavit će kroz nekoliko dana. Drugi dan nastupaju hip-hop snage koje će predvoditi odlični beogradski Prti Bee Gee te hvaljeni splitski hip-hop kolektiv Kiša metaka, ali i Cha Jah Ton, dok će domaće snage predstavljati Enero, odnosno Neron Goleš, jedan od organizatora. Kroz oba dana festivala na krovu kazališta svirat će elektronska glazba, drum ‘n bass, dubstep i dub, a za glazbu će biti zaduženi Smiljevac elektro mafija, efekta selekta, DJ Liquid, Pitch control i mnogi drugi.

Osim glazbenog dijela, festival će promovirati i sport te će u petak 27. lipnja u “menzi” iza Gradske knjižnice biti održano i show off natjecanje skejtera, rolera i vozača BMX-a. Neron Goleš ispričao nam je kako je festival nastao iz projekta Rise Up, kojeg Udruga Zdanje organizira već pet godina, a prvi cilj bio im je promocija hip-hopa u Zadru. Do sad su organizirali razne hip-hop pjesničke i breakbeat večeri, nastupe demo i poznatih autora, a ovoga puta odlučili su sve podići na stepenicu više.

– Prošli smo sve grane hip-hopa, a zatim smo se proširili i na ostale grane urbane kulture. Cilj nam je bio napraviti jedan urbani festival, a ove godine to smo i uspjeli. Htjeli smo okupiti kvalitetne zadarske bendove i njima smo posvetili petak, a nastupit će i Manntra te još jedan headliner kojeg za sad držimo u tajnosti. Subota je rezervirana za hip-hop kako bismo ostali u manirima s kojima smo počeli, govori nam Neron.

Kiša metaka je kolektiv u kojem nastupa i Vojko Vrućina iz Dječaka, ali i Krešo Bengalka, Batina, Kid Rađa,Vuk Oreb, Batman 3000, a njihov prošli nastup u Zadru bio je rasprodan već nekoliko dana prije. Prti Bee Gee po prvi put dolaze u Zadar, a nema sumnje kako će veliki dio publike doći i zbog njih. Još uvijek je moguće i veće pojačanje lineupa, saznajemo od organizatora, a čeka se završetak natječaja “Voda s porukom” koji provodi Jana.

Ulaznice po cijeni od 100 kuna za oba dana, do 1. lipnja mogu se kupiti na pretprodajnim mjestima trgovini I Grow u Varošu i Vinyl baru.

Izvor: Zadarski list/ZDanas