fbpx

SDP ministri se tješe međusobno: Milanović nije najavio čistku u stranci!

JUČERAŠNJU izjavu premijera Zorana Milanovića da će nakon izbora morati odgovarati članovi SDP-a koji podrivaju stranku, SDP-ovi ministri ne tumače kao najavu čistke, a poručili su kako je sva energija Vlade usmjerena na provođenje reformi.

“SDP nije stranka čistki i premijer nije najavio ništa tog tipa. Stranka ima 40 tisuća članova koji su kolege, puno njih razgovara između sebe, prijatelji smo i nema nikakvih čistki”, ustvrdio je ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras, nakon današnje svečane akademije u povodu Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom.

Karamarko je nezbiljan

Kazao je kako će se stranka u izbornoj kampanji prezentirati najbolje što može, a birače je pozvao da “glasaju za one koji su za red, zakon koji počivaju na antifašističkim vrijednostima, a ne za one koji su izrasli u stranci optuženoj za kriminal i strankama koje zagovaraju netoleranciju u društvu”.

“To je jedina poruka koju SDP treba slati na ovim izborima i koju šalje i predsjednik stranke. Ni o kakvim drugim problemima koji se tiču same stranke ne govorimo i ne raspravljamo u javnosti. Ako imamo probleme, rješavamo ih među sobom”, poručio je Maras.

Na izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji se zalaže za prijevremene izbore, Maras je odgovorio da je Karamarko neozbiljan.

“Taj gospodin je neozbiljan. On vrlo dobro zna gdje se prijevremeni izbori trebaju tražiti, ali ga tamo nema. Dvije godine ga nisam vidio u parlamentu. Iako radim u Vladi i nisam zastupnik, 10 puta više sam u Saboru nego Karamarko”, rekao je Maras.

Bitne su reforme

Karamarka je pozvao da se posveti svom poslu saborskog zastupnika te da u Saboru nudi rješenja ili traži prijevremene izbore.

“Onda će vidjeti hoće li ih dobiti ili neće”, kazao je Maras, ocijenivši da je “u ovom trenutku neozbiljno razgovarati o prijevremenim izborima i novoj vlasti, kada alternative nema”.

Mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora odbacila je i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, ističući da su vlada i parlamentarna većina stabilne.

“Sve što sada radimo saborska većina će apsolutno poduprijeti, jer je to jako važno da bi reforme uspjele”, uvjerena je Opačić.

Ni Opačić se ne boji čistki u SDP-u nakon europskih izbora.

SDP je jaka stranka

“Osobno sam, kao i svi ministri, usmjerena prema reformama. Građani su nas birali zato da im život učinimo boljim. U ovom trenutku građani dosta teško žive, zavrijedili su puno bolji život. Očekujem da će sve mjere koje smo radili u zadnje dvije godine napokon dati rezultate i cijela naša energija je usmjerena na to”, rekla je Opačić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić poručio je, pak, da je SDP jaka stranka i da će “iz svega toga izići kao pobjednik”.

“Imamo stabilnu većinu u Saboru, jednu od najstabilnijih i prema tome, vlada mora provesti reforme i obaviti posao za koji su nas izabrali građani”, kazao je Mrsić.

Izvor: Index.hr/ZDanas