fbpx

Večeras svečano otvorenje 9. po redu Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova

Večeras, u 21 sat, u Katedrali sv. Stošije u Zadru, svečano otvorenje 9. po redu Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova. Koncert će održati zborovi Cappella Zinka i Cappella Odak. Natjecateljski dio manifestacije počinje u petak u HNK Zadar s početkom u 17 i 30. A u subotu će, na Narodnom trgu svi zborovi sudionici natjecanja održati promenadni nastup

Svečanost otvorenja započeti će himnom koju će za ovu prigodu otpjevati HGPD Zoranić pod ravnanjem Jurice Šoše. Nakon pozdravne riječi, publika u kojoj će sjediti i svih osam zborova sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Švedske, moći će uživati u koncertu Cappelle Zinke i Cappelle Odak – ženskom i mješovitom zboru iz Zagreba pod vodstvom dirigentice Jasenke Ostojić.

Na programu je sakralna glazba i to iz pera K. Odaka, S. Rahmanjinova, G. Fauréa, V. Vavilova, G. Selmeczija, J. Tavernera, A. Pärta i drugih.

Solisti su Sven Jagarinec, sopran i solist Zagrebačkih dječaka, Anabela Barić, sopran, Anamarija Žugić, alt, Kirka Klišmanić – Mrak, alt, Franko Klisović, tenor i Fabijan Komljenović.

Ženski zbor Cappella Zinka pobjednik je posljednjeg zadarskog Natjecanja, te je uz Cappellu Odak, višestruko nagrađivana u zemlji i u Europi.

Oba zbora osnovala je dirigentica, inače profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i stručnjakinja za zborsko dirigiranje, Jasenka Ostojić, u sklopu društva Collegium pro arte.

Ulaz na koncert je slobodan.

Izvor: HRT/ZDanas