fbpx

Zadar dobio novi portal

” Povodom Svjetskog dana slobode medija dajem svoj skromni doprinos. Od danas je Zadar bogatiji za još jedan medij, upravo je startao www.mediapress.hr , zadarski istraživački portal ” – poručio zadarski novinar Edvard Šprljan, osnivač portala.

Kakvu poruku ovim činom želite poslati pitamo priznatog zadarskog novinara Edvarda Šprljana, dugogodišnjeg novinara Slobodne Dalmacije, donedavno glavnog urednika Zadarskog lista :

” Želim poslati poruku da mediji moraju imati prostora, da se novinarstvo ne može zaustaviti unatoč svim krizama jer su ljudima potrebne informacije, i ja sam našao načina da se izrazim, da dostavim građanima informacije za koje mislim da su važne.”

Kakva je osnovna urednička koncepcija portala?

” Pisat ću o stvarima o kojima kolege nisu rado pisali, tako sam radio godinama, istraživao ono što drugi nisu rado istraživali, o stvarima koje su malo škakljive. Biti ću i informativan, surađivati ću i s drugim kolegama, nastojati ću biti otvoren, na mom portalu moći će se otvoreno komentirati sva zbivanja osim nečega što je vulgarno ili protuzakonito. Razvijati ću nove mogućnosti marketinga: SMS-om se kod mene može poslati oglas da ga ljudi pročitaju na portalu- mislim da se to ne može trenutačno nigdje u Hrvatskoj.”

Tko čini redakciju, tko vam se od kolega pridružio?

” Zasad mala ali odabrana redakcija, koristim i neke srevise, nije potrebno odmah s imenima, za sada ja stojim iza svega, o tom potom.”

Kojim naslovima se danas predstavlja Šprljanov portal pogledajte na www.mediapress.hr.

Izvor: HRT/ZDanas