fbpx

Zadar i Cibona pune Višnjik za Slavoniju

Večerašnji derbi Zadra i Cibone bit će po mnogo čemu poseban. Prvenstveno po tome što je rezultat ovaj put u drugom planu. Cijela Hrvatska se ovih dana ujedinila sa samo jednim ciljem – pomoći stradalima od katastrofalnih poplava u Slavoniji. Pored takvih životnih priča, sport je u drugom planu, ali zato su se mnogi sportaši pokazali velikodušnima kada je riječ o pomoći i donacijama. Tako će i inače ljuti rivali Zadar i Cibona večeras istrčati na teren sa zajedničkim ciljem. Neće im najvažnije biti pobijediti, nego privući što veći broj ljudi, koji će kupnjom ulaznica pomoći Slavoniji. Ako napune dvoranu Krešimira Ćosića, a svi se nadaju da hoće, bit će to velika zajednička pobjeda.

– Pozvao bih sve navijače i dobre ljude u gradu da dođu na utakmicu i pomognu Slavoniji. Posebno pozivam one koji ne prate košarku i koji nisu dugo bili na utakmicama Zadra. Ovo je ipak posebna utakmica – kaže Rajko Vidaković.

Rezultatski gledano, Zadar još može dohvatiti drugu poziciju u Ligi za prvaka, koja znači prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja, ali za to mu treba pravo malo čudo.

– Uoči posljednjeg kola prve tri pozicije su praktički već podijeljene. Ostala nam je teoretska šansa da uhvatimo drugo mjesto, ako večeras pobijedimo sa 17 razlike. Međutim, svi znamo koliko je to teško protiv Cibone – svjestan je trener Zadra.

– Osim toga, može biti kontraproduktivno ganjati toliku razliku, jer onda kasnije dođeš u poziciju da izgubiš utakmicu, koju si možda mogao dobiti.

Vidaković se nada punoj dvorani i dobroj utakmici.

– Iako nema toliki natjecateljski karakter, ima humanitarni i zbog toga se svi moramo skupiti. I igrači i stručni stožer kupit će karte za utakmicu i pomoći prijateljima u nesreći.

Izvor: ZL/ZDanas