fbpx

23 MINUTE BEZ ZRAKA Čolak oborio novi rekord

Svjetski ronilački prvak Goran Čolak oborio je u petak navečer na otoku Viru Guinnessov rekord nakon što je prestao disati čak 23 minute i jednu sekundu.

U pravom spektaklu koji se odigravao u montažnom bazenu na virskoj rivi, 31-godišnji ronilac novim je podvigom oborio i vlastiti rekord u ronjenju na dah u disciplini statika s prethodnim disanjem čistog kisika koji je iznosio 22 minute i 30 sekundi.

O njegovom uspjehu kojeg je u petak bodrila brojna publika govori i činjenica da je su na svijetu dosad samo četvorica ronilaca uspjela zadržati dah preko 20 minuta.

– Svašta mi je prolazilo kroz glavu dok sam bio pod vodom, ali najviše me bilo strah da neću uspjeti oboriti rekord. Bilo je teško, ali, eto, ipak sam uspio – kazao je Čolak nakon što je izronio uz gromoglasni pljesak publike, prilično svjež i dobro raspoložen.

Obaranje Guinessevog rekorda organizirano je u sklopu projekta “Pogled u plavo- promocija Hrvatske kroz ronjenje” kojim se promoviraju ljepote hrvatskog podmorja, ronjenje i ronilačke lokacije kao atraktivnu turističku ponudu. Ambasador projekta je europski i svjetski rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak, a projektom je službeno otvorena turistička sezona na otoku Viru uz zabavi program i laserski šou.

Izvor: ZL