fbpx

Anka Mrak Taritaš i Mihael Zmajlović na tribini u Zadru

Kako se prijaviti i osigurati bespovratne subvencije za energetsku obnovu obiteljskih kuća, doznat će se na tribini koju u Zadru organiziraju Ministarstvo zaštite okoliša, Ministarstvo graditeljstva i Fond za zaštitu okoliša. Ovakve tribine za građane održat će se u svim većim gradovima Hrvatske, a prvu tribinu održat će u utorak, 1. srpnja u 18 sati u prostorijama HGK Zadar. Na tribini će sudjelovati ministrica Anka Mrak Taritaš i ministar Mihael Zmajlović, direktor Fonda za zaštitu okoliša Sven Mueller, te predstavnici Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša.

Riječ je o programu energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje od 2014. do 2020. godine, čiji je cilj energetska obnova minimalno 2.000 obiteljskih kuća godišnje na razni Hrvatske, a riječ je o ukupno 207 milijuna kuna investicija godišnje.

Preko 100 milijuna kuna osigurano je samo ove godine iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čime se građanima omogućuje da ostvare 50% do 80% bespovratnih sredstava. Projekt se provodi kroz Fond za zaštitu okoliša u suradnji s gradovima, općinama i županijama.

Poljak oštetio ljestve na rivi pa pokušao pobjeći pred policijom
Poljski skiper na unajmljenoj jedrilici s četiri člana posade, u srijedu ujutro, zapeo je pramcem za ljestve na Obali kralja Petra Krešimira IV. i oštetio ljestve. To je vidio zaposlenik u obližnjoj tvrtki koji je odmah pozvao policiju. Poljak se prvo pravio da ne zna o čemu oni govore i da ih ne razumije te se pokušao udaljiti od obale usprkos zapovijedima policajaca iz I. policijske postaje Zadar da stane. Stoga su bili prisiljeni uhititi ga nakon čega je prepraćen u prostorije policije na kriminalističku obradu.

Zbog prekršaja okarakteriziranog kao odbijanje policijske zapovijedi poljski skiper jučer je prepraćen sucu za prekršaje koji mu je odredio novčanu kaznu. Također, slijedi mu “udarac” po džepu i zbog kršenja Pomorskog zakonika koji će mu ispisati Lučka kapetanija Zadar zbog neoprezne plovidbe.

Foto: Marin GOSPIĆ

 Izvor: Zadaraski list/ZDanas