fbpx

Čačić izlazi iz zatvora!

RADIMIR ČAČIĆ izlazi na slobodu, odlučilo je tako Povjerenstvo za privremeni otpust iz zatvora, doznajemo. No, Čačićev odvjetnik još uvijek nema službenu potvrdu te informacije.

Čačić je prošli mjesec tražio otpuštanje iz zatvora gdje služi kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je poginulo dvoje ljudi. U zatvoru je godinu dana, a osuđen je na 22 mjeseca.

Hina javlja kako će Čačić u slobodu izaći u petak.

Kaznu za prometnu nesreću u kojoj je u Mađarskoj poginulo dvoje ljudi Čačić je počeo služiti 17. lipnja 2013., nakon što je Vrhovni sud odbio žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda, koji ga je osudio na 22 mjeseca zatvora, u skladu s presudom suda u Mađarskoj.

“Presuda je u potpunosti izvršena na način na koj je to mađarski Sud odredio. Nema nijednog jedinog opravdanja da Čačić nakon 13 mjeseci i dalje ostane u zatvoru”, kaže Mlinarić te dodaje kako je Čačićeva obrana zatražila da se danom donošenja odluke i njega pusti iz zatvora.

“Više nema nijednog jedinog opravdanja da Čačić nakon 13 mjeseci i dalje ostane u zatvoru, ja ne znam što bi se to više opravdanog postiglo u odnosu na presudu nego da se njega odmah istog trenutka pusti van i da ostatak bude na uvjetnoj slobodi”, zaključuje.

Izvor: Index.hr