fbpx

Čolak će u Viru prestati disati na 22 minute i 30 sekundi

Pogled u plavo organizira pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah, disciplina statika, koji će se održati petak u večernjim satima na Otoku Viru.

Nakon uspješne prošlogodišnje promocije projekta “Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje”, po gradovima diljem Lijepe naše nastavlja se s promocijom ljepota hrvatskog podmorja, ronjenja i ronilačkih lokacija kao atraktivne turističke ponude. Ove godine organizator će uz pomoć Algoritma, predstavnika Guinness world recordsa za Hrvatsku, sezonu otvoriti na najspektakularniji mogući način – pokušajem obaranja Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah. Da bi se postavio novi Guinnessov rekord, europski i svjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah i ambasador projekta “Pogled u plavo” Goran Čolak ostavit će bez daha sve prisutne i prestati disati najmanje – 22 minute i 30 sekundi.

Domaćini dvodnevne manifestacije koja će se održati 20. i 21. lipnja su Općina Vir i Vir turizam, a u projekt je moralo biti uključeno niz partnera kako bi se mogao realizirati: tvrtka Remax.si koja će ponovno instalirati najveći montažni bazen promjera 10 metara, TermoStroj koji će zagrijati vodu na potrebnih 28 stupnjeva, MARES i GYM Sparta koji će osigurati potrebnu opremu i pripremu, te Generali, PSS i Konspect koji će brinuti za sigurnost. Generalni sponzor je Samsung koji će promovirati najnovije modele mobitela kao i interaktivnu Guinness knjigu, potpuni novitet u svijetu tehnologije

Projekt nastavlja i s edukativno-ekološkim radionicama na kojima ćemo uz pomoć sponzora tvrtke C.I.O.S. Grupe iz Zagreba nastaviti senzibilirati građane o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta.

Pogled u plavo će i ove godine svim građankama i građanima omogućiti discovery uron u bazenu u punoj ronilačkoj opremi, kratki tečaj instruktora ronjenja i uz pratnju istog obilazak podvodne izložbe fotografija fotografa Marjana Radovića, nagrađenog na prestižnom svjetskom natjecanju podvodne fotografije.

Humanitarna nota projekta ovaj put se ogleda u prikupljanju knjiga za knjižnice, škole i vrtiće u poplavljenim područjima Slavonije. “Pogled u plavo” svakog donosioca knjige nagradit će besplatnim discovery uronom, a Algoritam će za svaku donesenu knjigu, bilo na manifestacijama Pogleda u plavo bilo u multimedijalnim dućanima APMa, donirati još jednu.

Izvor: Zadarski list/ZDanas