fbpx

DANI HARLEY DAVIDSONA Završen mega spektakl koji je koštao 300.000 eura

Na mega spektaklu koji je koštao 300.000 eura, nekoliko desetaka tisuća ljubitelja Harley-Davidsona između četvrtka i nedjelje u Biogradu na Moru uživalo je u jedinstvenom programu u čast najstarijeg motorističkog brenda na svijetu. Smotra zaljubljenika u Harley-Davidson, najpoželjniju dvokotačnu jurilicu, usprkos povremenoj kiši i prijetećim oblacima pretvorilo je Biograd motoristički raj na zemlji.

– Prema procjenama organizatora i policije kroz Biograd na Moru i Zadarsku županiju je prošlo oko 30 tisuća motocikla iz cijele Hrvatske i svijeta, kazao je donačelnik Marijan Stopfer.

Grad je već danima preplavljen tisućama oktanskih “krstarica” iz cijele Europe, a uzduž cijele gradske obalne šetnice, od trajektnog pristaništa na poluotoku do plaže Soline na jugu. A zbog naplate ulaza za motocikle još ih je više izvan glavne zone okupljanja i događanja.

– Ovo je europski događaj koji se svake godine događa u drugoj državi. Treća smo država u Europi u kojoj se održava po drugi puta, a Biograd jedini grad u kojemu se to događa dvaput, poručio je Marijan Stopfer.

Dvadeseti i treći po redu H.O.G. reli po drugi put se održao u Hrvatskoj, odnosno Biogradu na Moru. Jer organizatori, koji su u minulim turnejama pohodili Beč, Barcelonu, St. Tropez, Berlin i druge razvikane gradove, već prije tri godine su Rivijeru Biograd na Moru i Zadarsku županiju promovirali kao najatraktivniju destinaciju dosad.

Kako i neće biti, kad su u četiri dana vozači obišli nacionalne parkove Kornati, Krka i Paklenica, parkove prirode Vransko jezero i Velebit, obalu, zaobalje, kao i otoke Pag, Pašman, Ugljan.

Pored bajkerske povorke koju, doduše u znatno okrnjenom sastavu, u subotu nije mogla zaustaviti ni kiša u više od 30 koncerata domaćih i stranih bendova na dvije velike pozornice. Među izvođačima su bili Achtung Babies, Guns’n’Roses Experience, Aerosmith Bigones, LiveWire AC/DC Tribute, Tenors of Rock, OI&B Zucchero i Ben Portsmouth Taking Care of Elvis Band, Soul Fingersi , The Beatles Revival Band. Oživio je i Freddie Mercury i Elvis Presley ali i Beatlesi, AC/DC, Zuccheero, najbolji rock & roll bend Amerike Aerosmith i drugi.

Izvor: Zadarski list/ZDanas