fbpx

Izvođač radova na Bulevaru prekinuo kabel za koordinaciju semafora?

Izvođač radova prekinuo je kabel za koordinaciju semafora, koji je potreban za uspostavljanje zelenog vala. Izvođač se obvezao dovesti gradilište u prvobitno stanje, pa tako i spajanje predmetnog kabela. Zeleni val bit će uspostavljen kada završe kompletni radovi, kazali su u Hrvatskim cestama

Automatsko uvođenje prometa prije tri godine u Zadar je donijelo “zeleni val”, no on više nije u funkciji, a kada će biti nismo uspjeli saznati. Hrvatske ceste prebacuju lopticu na tvrtku Vodoinstalacija, dok oni tvrde kako nisu krivi i da nemaju komentara. Vozači koji su već naviknuli da će vozeći 60 kilometara na sat od Autobusnog kolodvora do Supernova centra proći bez zaustavljanja na semaforu, unatoč tomu što je u projekt uloženo na tisuće kuna, na to će moći zaboraviti bar još neko vrijeme.

Što je s tim projektom pokušali smo saznati u Hrvatskim cestama Zadar, a oni su nas uputili na glasnogovornicu Tamaru Pajić koja nam je rekla da je za problem kriv izvođač radova na raskrižju državne ceste D407 s Ulicom Petra Skoka, gdje se vrše radovi na izgradnji kolektora otpadnih i oborinskih voda.

– Za vrijeme izvođenja radova izvođač je prekinuo kabel za koordinaciju semafora, koji je potreban za uspostavljanje zelenog vala. Izvođač se obvezao dovesti gradilište u prvobitno stanje, pa tako i spajanje predmetnog kabela. Isti radovi bit će napravljeni o trošku izvođača, kazala je Pajić.

Da postoji greška ili šum u komunikaciji između tvrtki, zbog kojih građani sigurno još neko vrijeme neće voziti bez gužvi na semaforima, shvatili smo kada smo kontaktirali tvrtku Vodoinstalacija koja vrši navedene radove, a na optužbe Hrvatskih cesta da su oni krivi za problem te da će i pokriti troškove, rekli su nam da s tim nemaju veze.

Izvor: Zadarski list/ZDanas