fbpx

“Kamen do kamena”, ovogodišnji Dani izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Zadarske županije

Program je počeo predstavljanjem kamene instalacije “Hrvatska ptica” na Forumu u čijoj izradi je sudjelovala Udruga Suhozid iz Kolana te Klesarstvo Katuša d.o.o. Likovno rješenje “Hrvatske ptice” pripremio je Igor Gluić, a u realizaciji su sudjelovale i učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Lucija Jelić i Fani Gluić

Nastavljajući se na prošlogodišnju temu hrvatske kulturne baštine, ove godine obrađena je hrvatska nepokretna kulturna baština koju, prema klasiflkaciji kulturne baštine, čine: graditeljska baština, kopnena i podvodna arheološka baština te kulturni krajolici.

Na ulicama i trgovima Poluotoka u jutarnjim satima škole predstavile pjesmom, plesom, glumom, ali i svim drugim oblicima izražavanja koje se provode kroz školske izvannastavne aktivnosti. Okupljanjem učenika i nastavnika svih škola program je počeo predstavljanjem kamene instalacije “Hrvatska ptica” na Forumu u čijoj izradi je sudjelovala Udruga Suhozid iz Kolana te Klesarstvo Katuša d.o.o. Likovno rješenje “Hrvatske ptice” pripremio je Igor Gluić, a u realizaciji su sudjelovale i učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Lucija Jelić i Fani Gluić.

Sve učenike pozdravio je zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić koji je posebne riječi dobrodošlice uputio djeci Slavonije koja su u ponedjeljak navečer došla u Zadar.

– Grad Zadar je sretan i ponosan što vam može biti domaćin u ovih nekoliko dana, dobro nam došli dragi Slavonci, poručio je Vrančić.

A upravo oko učenika iz Gunje i Račinovaca vladalo je jučer najveće zanimanje. Novinare je zanimalo kako provode svoje vrijeme u Zadru, što im se najviše sviđa…

Predstavile su se osnovne škole: POŠ Nova, OŠ Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Šime Budinića, OŠ Smiljevac, OŠ Bartula Kašića te OŠ Zadarski otoci.

Izvor: Zadarski list/ZDanas