fbpx

Nagrada “Zlatni cvijet Europe” mogla bi pripasti Gradu Ninu

Prestižna europska nagrada “Zlatni cvijet Europe” mogla bi pripasti Gradu Ninu u kojemu su posljednjih dana boravili članovi ocjenjivačkog žirija te su na jučerašnjoj konferenciji za medije dali tek pokoju kritiku, odnosno savjet za poboljšanje. Žiri je ocjenjivao mnoštvo toga od hortikulture, do turističke ponude i komunalne uređenosti grada, ali i ekološke svijesti građana te suradnji s građanima na pripremi kandidature te projektima zaštite okoliša.

Predsjednik žirija Rudi Geerardyn istaknuo je tek nekoliko savjeta za poboljšanje, a posebno je pohvalio turističku ponudu i uređenje kampa u Zatonu.

Žiri je savjetovao Ninjanima da obrate pozornost na korištenje održive energije, posebno kod izgradnje budućeg zdravstvenog centra, a zadovoljni su restauratorskim poslovima, popločavanjem ulica i ukrasima, čistoćom grada i krajobrazom.

– Turizam i slobodno vrijeme nude izvanrednu ponudu, dosta je ljudi ali to ne utječe na ambijent grada, kazao je Geerardyn.

Gradonačelnik Emil Ćurko zadovoljan je izvješćem žirija te je iskazao entuzijazam činjenicom da se nakon prvih dojmova ocjenjivačkog žirija mogu nadati i da će dobiti ovu prestižnu nagradu.

Sredinom kolovoza, nakon što žiri obiđe sve destinacije, kandidatima će poslati prve vijesti i konačnu izjavu žirija, a pobjednik će ostati tajan do ceremonije koja će biti održana 25. rujna u Mađarskoj.

Izvor: Zadaraski list/ZDanas