fbpx

Tornadele odlaze na europsko prvenstvo

Tornadele su na Višnjiku prošlog vikenda ugostile čak 350 plesača iz Hrvatske, ali i Irske, koji su sudjelovali na međunarodnom natjecanju Adriatic Dance Open Croatia. U sklopu natjecanja održano je i osmo prvenstvo Hrvatske za cheerleading i pom pon dance, kao i kvalifikacije za europsko i svjetsko natjecanje 2015. godine u Manchesteru.

Mladi plesači iz svih krajeva Hrvatske okupljenima su pokazali ne samo cheerleading i pom pon ples, nego i hip hop, break dance, show dance i razne druge pravce. Osim hrvatskih plesača iz klubova Bollywood, Livi, Piramide, Element, Dance Box te zadarskih In Flux i Tornadela Zadrani su ugostili i vrhunsku plesnu skupinu Galway Cougars iz Irske. Ovo je već treće domaćinstvo ovakvih natjecanja, a Zadar se kandidirao i za domaćina Europskog prvenstva 2015. godine.

Osim plesnog programa, u kojemu su mnogi uživali, posebnu pozornost na samom otvorenju natjecanja privukao je spot “Zadar u pokretu”, koji su napravili fotografi Saša Čuka i Mia Čop, a nakon toga i predstavljanje prvog elektroničkog časopisa o ovom sportu Cheer for life.

Ove godine Adriatic Dance Open Croatia osvojili su – Irci, tj. plesna skupina Galway Cougars. Veliki uspjeh imale su i zadarske navijačice Tornadele koje su se kvalificirale na europsko prvenstvo u tri kategorije, te će nas predstavljati kao jedini hrvatski tim, a nakon europskog moguće je plasirati se i na svjetsko prvenstvo. Tornadele su u subotu osvojile tri zlata, dva srebra, jednu broncu i dva četvrta mjesta. Posebna nagrada sponzora Biska cosmetics and medicine, za najbolju koreografiju od svih kategorija otišla je u ruke također Tornadeli, Katarini Balog Matak.

Izvor: Zadarski list/ZDanas