fbpx

Zadar će ugostiti Zadar Tango Festival

Petu godinu za redom Zadar će ugostiti Zadar Tango Festival u organizaciji Plesnog kluba Tango iz Zadra koji će se održati od 19. do 21. lipnja.

Peta godina festivala dokaz je da se isti pretvorio u tradicionalno događanje koje prepoznaje sve više tango plesača iz cijelog svijeta, poručuju organizatori koji su festival pokrenuli iz čiste ljubavi i strasti prema ovom plesu.

Svaku godinu festival se podiže na razinu više, a ove godine za sve sudionike organizatori dovode profesionalne plesače iz Argentine i Amerike i to braću Guillerma i Enriquea de Fazia iz Argentine koji nastupaju pod umjetničkim imenom Los Hermanos Macana koji su prošle godine oduševili posjetitelje festivala. Dolaze i Murat i Michelle Erdemsel, bračni par iz Amerike koji su već treću godinu u Zadru. Poznati su po jedinstvenim radionicama muzikalnosti i tehnike u kojima inzistiraju na komunikaciji i uživanju u plesu s partnerom.

Program će se dva dana odvijati u prekrasnom klubu Arsenal, a treći dan u Q baru.

Kako bi argentinski tango približili široj zadarskoj publici i turistima u petak i subotu će prije programa u Arsenalu i Qbaru organizirati plesne večeri na Narodnom trgu i Pozdravu Suncu.

Izvor: Zadarski list/ZDanas