fbpx

Zbog lošeg odaziva na Underwall, organizatori otkazuju nastupe nekih bendova

Zbog loše prodaje karata organizatori Underwalla u zadnji čas otkazali su nastupe Enslavea, Amarantha i Acussera, a naknadno je otkazan i Onslaught. Bendovi su burno reagirali ljutiti na organizatore koji im nisu bukirali karte iako im je to obećano, a da su im nastupi otkazani saznali su manje od dvanaest sati prije polaska

U sjeni otkazivanja nastupa nekoliko bendova, uz puno manje publike negoli je bilo očekivano, ali s vrlo dobrim nastupom brazilskih legendi Sepulture u četvrtak je u Zadru započeo Underwall festival.

Prvi dan na Ravnice je stiglo tek četiristotinjak zaljubljenika u metal, a očekivalo se minimum tri puta više.Pola sata prije rasporeda na pozornicu se popela Sepultura, velikani koji su održali još jedan sjajan koncert. Gotovo sat i pol vremena žestokog trasha nije ostavilo ravnodušnim gotovo nikoga, a osim vrlo dobre svirke, Zadrane je posebno oduševio outfit gitarista Andreasa koji je bio u dresu hrvatske reprezentacije. Posebno je to interesantno ukoliko se pogleda da je gitarist brazilskog benda dres obukao tek nekoliko dana prije nogometnog ogleda Hrvatske i Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva u nogometu. On i vokal Derrick Green u nekoliko su navrata pozdravili publiku govoreći kako su na predivnom mjestu među prekrasnim ljudima. Zbog njihova nastupa večer se ne može nazvati propalom, iako su već nakon njega krenule pokude na račun organizacije, a ubrzo su stigle i vijesti o otkazivanju nekih bendova.

Na festivalu, iako najavljivani, ipak neće zasvirati Enslave, Amaranth i Acusser, a naknadno je otkazan i Onslaught.

– Potrudit ćemo se da to bude jedina loša stvar koja se dogodila. Oprostite na svemu, mi smo krivi i nema nikakve isprike. Do jutra 5. lipnja prodalo se svega 237 ulaznica i jednostavno smo pukli i nismo mogli izdržati i ispuniti sve naše obveze. Stoga vas molimo, ako želite da se ovako nešto i dalje održava i da imamo festival, dođite ova zadnja tri dana kao i svi drugi fanovi koji su sad došli na Sepulturu i pružite nam šansu da Underwall uspije. Želimo da se ovog vikenda dogodi čudo i da se festivala nitko ne sjeća po lošemu, jer ovdje sada na festivalskom prostoru atmosfera je odlična, ljudi su dobre volje i svi uživaju, priopćili su organizatori.

Posebno ljuti bili su iz benda Onslought koji su, kako kažu, već imali sve spremno za let, a onda su na dan kada su trebali krenuti, u 11 sati, saznali da je njihov nastup otkazan.

– U petak u 7 ujutro bili smo spremni krenuti s opremom, čekajući detalje o letu za festival. Lagali su nam prošla dva tjedna da su letovi bukirani, ostali smo strpljivi i nadali se da će se sve razriješiti, ali nije… Jutros smo dobili poruku ogranizatora “Underwalla” u kojoj je rečeno: “Oprosti, ali Onslaught su otkazani, jučerašnji dan je bio katastrofa”. Ovaj nastup nam je bio poseban jer je trebao biti prvi koncert u Hrvatskoj ikad, ali nažalost ništa od toga, napisali su iz Onslaughta.

Izvor: Zadarski list/ZDanas