fbpx

Braliću i klapi Intrade 2. nagrada žirija na Prokurativama

Skladba posvećena pokojnom Vinku Coci “Devet slova jedne riči” Pere Kozomare koju su izveli Alen Nižetić, Vinkov brat Duje, Marko Škugor, klapa Čiovo i Robert Kurbaša osvojila je Grand prix 54. Splitskog festivala.

Dugotrajni pljesak te skandiranje imena trogirskog slavuja već za vrijeme izvedbe pokazalo je koja je pjesma publici najmilija.

Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda otišla je u ruke Petra Graše za pjesmu “Uvik isti”. Druga nagrada publike ”Srebrni galeb” otišla je također u ruke Graše, kao i nagrada novinarskog žirija.

Brončanim galebom publika je nagradila pjesmu ”Ne more vrime” klape Rišpet. Prema ocjeni stručnog žirija, drugu nagradu su zaslužili Tomislav Bralić i klapa Intrade, dok je Brončani val otišao u ruke Šejna i grupe Libar koji su izveli pjesmu ”Tuđe oči”.

Spomenimo i da je Festival otvorila klapa Šufit, a zapažen nastup imali su i zagrebački rock sastav Adastra, kantautora Harija Rončevića je uvijek lijepo čuti na Splitskom festivalu, publika je odlično reagirala i na grupu Magazin, Danijelu, Mladena Grdovića, potom i na Gramofon i Igora Brešana. Ne smijemo zaboraviti ni glazbenu divu Zoricu Kondžu koja je ove godine oduševila i stylingom, pa se modni žiri odlučio upravo nju nagraditi. Publika proteklih godina nije imuna ni na Marka Pecotića Pecu i njegov vokal… Jedna od pjesama koja nije pisana za jedno ljeto je zacijelo”Gropi mojih mriža” klape Cambi Split.

Kristijan Rahimovski, grupa Zaratino u kombinaciji s Jolom, te potpomognuti glumicom Tamarom Šoletić također su ostavili dobar dojam, a pravo osvježenje bili su i kombinacija Gega i Cubisma.

Posthumno su nagrađeni za izuzetan doprinos hrvatskoj glazbi Mirjana Buljević i Vinko Coce. Najizvođenija pjesma s prošlogodišnjeg Splitskog festivala je ”Nima šoldi e pa ća”, skladatelja Rajka Dujmića u izvedbi Ivane Kovač. Slušatelji Radio Splita izabrali su pak ”’Devet slova jedne riči” kao najbolju pjesmu. Damir Kedžo nagrađen je za najbolju interpretaciju, Aljoša Šerić, frontmen Pavela za najbolje stihove. Za najbolji aranžman nagrađen je Joško Banov. Za 40 godina vjernosti Festivalu zabavne glazbe Split nagrađen je Mateo Piteša.

Izvor: Zadarski list/ZDanas