fbpx

Brod knjižara u Zadar uplovljava 1. kolovoza

MasterCard Brod knjižara – brod kulture i ove godine plovi Jadranom. Brod kulture, uz bogati edukativno-zabavni sadržaj, započinje svoje dvotjedno putovanje u subotu, 26. srpnja, isplovljavanjem iz Makarske. U Zadarskoj županiji prvi će ga ugostiti Sveti Filip i Jakov (31. srpnja), potom Zadar (1. kolovoza) i Silba (2. kolovoza). Nakon kratkog izleta do Raba 4. kolovoza vraća se u Mandre na Pagu, te dan kasnije u Tkon.

Velika ljetna manifestacija, uz to što privlači mnogobrojne domaće i strane turiste svojim zanimljivim sadržajem za djecu i odrasle, obalnim gradovima i mjestima donosi bogati svijet književnih naslova. Osim toga, Brod knjižara ima zemlju partnera te tako približava i kulturnu baštinu te partnerske zemlje; ove godine to je Poljska, a u ime Republike Poljske, pokrovitelji manifestacije su Veleposlanstvo Republike Poljske te Poljska kulturna udruga “M. Kopernik” iz Zagreba.

Uz renomirane poljske autore Artura Grabowskog, Wojciecha Kuczoka i Jaceka Dehnela, na Brodu će ploviti i hrvatski pisci te pobjednik 5. natječaja za kratku priču Broda Kulture, Andy Jelčić. U konkurenciji više od 300 priča koje su pristigle na natječaj, pobjeda je pripala Andyju Jelčiću za priču “Šaptačica”. Pobjednička priča objavljena je u knjizi 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2014. uz još dvadeset priča iz najužeg izbora.

Izvor: Zadarski list/ZDanas