fbpx

JAVILI SE AUTORI “BARBIKE”!? “Čekali smo da ispadnu Vatreni, pa da plan pustimo u javnost”

Autori su Regimenta – Centar za suočavanje Jugoslavena s prošlošću

Posljednjih dana Hrvatsku potresa tzv. afera Barbika. Riječ je o dokumentu sastavljenom na 13 stranica, koji izgleda kao da je nastao u SDP-u, a u njemu su popisane akcije kojima bi se u predstojećoj predsjedničkoj kampanji trebala diskreditirati HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. Taj dokument anonimno je poslan na više adresa političara. Zbog njega se podigla velika medijska prašina te su pale teške riječi i s jedne i druge strane.

No, nakon optužbi i brojnih nagađanja tko stoji iza “Akcijskog plana Barbika” portal Narod.hr tvrdi da je dobio priopćenje samih autora. Regimenta – Centar za suočavanje Jugoslavena s prošlošću tvrdi kako su upravo oni autori tog dokumenta, a njihovo priopćenje koje potpisuje predsjednik udruge Tomislav Stockinger i u kojem obrazlažu razloge svoje akcije prenosimo u cijelosti:

ŽESTOKI OKRŠAJI U SABORU ZBOG AFERE BARBIKA ‘Iza tog stupidnog uratka sigurno stoji HDZ’
“Ovim putem „Regimenta – Centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću“ poziva hrvatsku javnost na prestanak istraživanja nagađanja o tome tko je kreirao i u javnost pustio tzv. „Akcijski plan Barbika“, jer za navedeno više nama nikakve potrebe. Tzv. „Akcijski plan Barbika“ kreirala je i „tajnim“ kanalima u hrvatsku javnost pustila neslužbena i nevladina domoljubna udruga građana pod nazivom „Regimenta – Centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću“. Zbog čega je „Regimenta – Centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću“ izmislila i u javnost infiltrirala spomenuti „akcijski plan“? Kao prvo, učiniti tako nešto nije velika mudrost. Potrebno je samo dobro poznavati hrvatske političke prilike i „odnos snaga“.

Ovaj „dokument“ namjerno je izrađen krajnje pojednostavljeno i „sirovo“ – bez ikakve „dubine“ i intelektualne širine. Također, bilo je potrebno izvršiti i provjeru čini li se time bilo kakvo kazneno ili prekršajno djelo. Odgovor je negativan. Nakon toga trebalo je samo čekati ispadanje hrvatske nogometna reprezentacija sa svjetskog prvenstva (radi usmjeravanja fokusa javnosti). A sada ono najvažnije:

Razlozi zbog kojih smo se odlučili na ovakav način obratiti hrvatskoj javnosti jesu slijedeći: Naša domovina Hrvatska i hrvatski narod već petnaestak godina nalaze se u raljama duboko antihrvatske politike kreirane od strane domaćih političara, novinara i medija, društvenih i kulturnih „radnika“, financijskih mešetara, „privatizacijskih moćnika“, antihrvatskih nevladinih udruga, raznih „Documenta“ i GOLJP-ova, koje udruge su u svojoj nakaradnoj antihrvatskoj raboti obilato financirane novcem malog, običnog hrvatskog čovjeka, kao i drugih čimbenika kojima domovina Hrvatska i hrvatske narod ama baš ništa ne znače i koji, ili iz usađene mržnje prema hrvatskom narodu i Hrvatskoj kao samostalnoj državi, ili za šaku „škuda“, ili za „šaku moći“ ili za „šaku publiciteta“ uništavaju, unazađuju, degradiraju, vrijeđaju, ponižavaju i rugaju se svim onim velikim i plemenitim postignućima koja je su Hrvati nakon stoljeća neslobode, napokon, uz ogromne žrtve, ostvarili devedesetih godina prošlog stoljeća u najslavnijoj epizodi svoje povijesti: Domovinskom ratu.

Bez obzira što su gore navedene strukture izuzetno moćne i umrežene, što se posljednjih petnaestak godina, uz ključnu pomoć najvećih antihrvatskih medija izmijenjuju na vlasti, teško varajući napaćeni hrvatski narod u predizbornim kampanjama (jedni su tzv. „domoljubi“ i „demokršćani“, a drugi tobože „socijaldemokrati“, dok su u stvarnosti upravo suprotnost navedenih karakteristika), još uvijek smatramo da je većina pripadnika hrvatskoga naroda (pod pripadnicima hrvatskog naroda smatramo sve one, bez obzira na nacionalnost, koji Hrvatsku iskreno vole i smatraju je svojom jedinom Domovinom te su u svakom trenutku za domovinu spremni podnijeti i određenu žrtvu) još uvijek na strani istine i pravde, ali i duboko medijski zavedena. Ovim činom „Regimenta“ je željela „otvoriti oči“ i onim posljednjim „nevjernim Tomama“ koji još uvijek gaje iluzije o sadašnjim političarima, kako na vlasti tako i u najvećoj oporbenoj stranci, „otvoriti oči“ onima koji misle da bi iste trebalo ponovno birati, najprije na predsjedničkim, a potom i na izborima za Hrvatski sabor!

Naime, dokument koji smo „pustili“ u javnost toliko je providan, da bi svaki imalo „normalan“ čovjek, a kamoli ne političar u rangu predsjednika države ili predsjednika najveće oporbene stranke, nakon što je „dokument“ dobio u ruke, isti trebao uz osmijeh ili istog trenutka baciti u koš ili to učiniti nakon što ga najprije, kao dobar „vic“, pokaže najbližim prijateljima i suradnicima, kako bi se svi mogli malo nasmijati. Međutim, prašine koju su podigli predsjednik države i njegovi krugovi te njemu bliska stranka, ali i najvažnija oporbena stranka te svekolika hrvatska medijska scena, ne bi se postidjela niti npr. američka, sovjetska i svjetska javnost prilikom eskalacije tzv. „Kubanske raketne krize“! Sve su maske pale!

Njihova, malo je reći panična, reakcija na nešto što može izraditi svatko imalo pismen, sa malo boljim smislom za humor, najbolji je dokaz o tome koliki je intelektualni kapacitet vodećih hrvatskih političara i koliko im je doista stalo do interesa ove zemlje i naroda, a koliko do golog nagona za održavanje i zadobivanje vlasti! Kako bi svi oni onda prepoznali pravu sigurnosnu ugrozu Hrvatske kada bi se pojavila i na nju adekvatno reagirali, ako se uspaniče već ovim satiričnim uratkom! Hrvatski narode! Molimo te, preklinjemo te, moj ljubljeni narode, PROBUDI SE! Još ima dovoljno vremena do izbora! Pronađi i izaberi iz svojih redova one najdostojnije, kojih sasvim sigurno ima, izaberi nove, neokaljane, sposobne i daj im priliku! I na kraju: Pronađi i izaberi one koji ni na koji način u svojoj karijeri nisu usmjeravani u bivšem nakaradnom jugoslavenskom komunističkom sistemu! LUSTRACIJA ILI PROPAST!

Za „Regimentu – Centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću“

Predsjednik Tomislav Stockinger”

Izvor: JL