fbpx

NOA oduševila Zadrane

NOA, pjevačica koja svojom interpretacijom plijeni i čije izvedbe gode publici diljem svijeta i čije glazbene potencijale podjednako kao i publika cijene i glazbenim znalcima, po prvi puta nastupila je u Hrvatskoj i to u Zadru, na Poljani Šime Budinića u petak navečer

U sklopu 20. Zadarskog kazališnog ljeta , na Poljani Šime Budinića, po prvi puta u Hrvatskoj, nastupila je izraelska ali i svjetska glazbena diva Noa koja je svojim glasom i umjetničkom interpretacijom osvojila najprestižnije svjetske pozornice kao što su Colosseum, Carnegie Hall, Barbican, Olympiju.

Hrvatska javnost pamti je po izvedbi Beautiful that way, naslovnoj pjesmi Oscarom nagrađenog filma Život je lijep koju je u Zadru izvela na kraju svojega koncerta na poziv publike.

Prvi Noin album producirao je legendarni Pat Metheny koji je na njezinom posljednjem uratku Love Medicine sudjelovao i kao skladatelj, čiju smo skladbu čuli i na zadarskom koncertu. Noine glasovne mogućnosti su zavidne, a prateći gitarist Gil Dora kao i kontrabasist Adam Ben Ezra te udaraljkaš Gadi Seria tvore kompaktni trio koji se snalazi u raznim glazbenim vrstama o čemu smo se osvjedočili na Poljani Šime Budinića.

U ovu glazbenu večer sve se dobro uklopilo, jedna od najljepših dijelova stare gradske jezgre Zadra, Poljana Šime Budinića, ukliještena uz pročelje Kneževe palače i crkvu sv. Šime, kao dobar jasan i akustički ugodan prostor, te razglas primjeren world musicu koje smo u pojedinim trenucima koncerta slušali.

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Izvor: Zadarski list/ZDanas