fbpx

Premijera HNK Zadar “Bepo i Marijeta” otvorila jubilarno Kazališno ljeto

Zadarska publika voli predstave zadarskog teatra – bio bi najkraći i najprimjereniji opis prekjučerašnjih reakcija većine uzvanika ovoljetne premijere HNK Zadar “Bepo i Marijeta” koja je otvorila jubilarno Kazališno ljeto. Zadarsku verziju popularne Smojine drame “Roko i Cicibela” za 20. Zadarsko kazališno ljeto adaptirala je redateljica Nina Kleflin, a glavne uloge su odigrali Jasna Ančić i Zlatko Košta. Kostimografiju je radila Marija Šarić Ban, scenografiju John Čolak, oblikovanje svjetla Ivo Nižić, a glazbu Nebojša Lakić.

“Bepo i Marijeta” na pozornicu HNK Zadar, odnosno na ljetnu pozornicu Providurove palače, donose toplu ljubavnu priču, svakodnevicu siromašnog zadarskog para s prve polovice prošlog stoljeća, patnju kroz koju prolaze, odsustvo materijalnog, no zato ogromno bogatstvo duhovnog života. Njihova je ljubav tako snažna da se čini nestvarnom, bajkovitom, kako je to zaključila i nositeljica glavne uloge Jasna Ančić. Pronaći danas par poput Marijete i Bepa bilo bi ravno dobitku na lutriji. U dominaciji materijalnog pronaći par koji još uvijek nije, usprkos svim životnim nedaćama, izgubio vjeru jedno u drugoga, u bolje sutra, vjeru u ljude, u jedan pravedniji svijet, svijet po mjeri čovjeka…

Podršku kolegama dali su i drugi zadarski glumci. Premijeru HNK nije propustila ni jedna od najpoznatijih zadarskih glumica Tamara Šoletić.

– Ponosna sam na svoje kolege! Svidjela mi se ta ideja koja je obrađena kroz predstavu. Iako će mnogi reći da predstava govori o siromaštvu, ja držim da nam Marijeta i Bepo govore o jednom velikom bogatstvu duha i o ljubavi. A ima li ljepših stvari o kojima treba govoriti?, upitala se Tamara.

Izvor: Zadarski list/ZDanas