fbpx

SIGURNA TURISTIČKA SEZONA Suradnja zadarske policije s mađarskom i poljskom

Danas je u prostorijama PU zadarske održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni mađarski i poljski policijski službenici koji će u sklopu akcije Sigurna turistička sezona, odnosno u sklopu međunarodne policijske suradnje, tijekom srpnja i kolovoza, boraviti na području naše županije. Dobrodošlicu im je, uz ugodan boravak na našoj obali, u uvodnom govoru poželio načelnik PU zadarske Neven Paškalin.

Tako će u prvom terminu od 01. do 31. srpnja 2014. godine na našem području boraviti mađarski policijski službenici Lajos Magyar, Gergely Kraszlan i Szergely Szavin, a tijekom cijelog srpnja i kolovoza poljska policijska službenica Sylwia Bielecka i policijski službenik Arkadiusz Krol. U svom predstavljanju javnosti strani su policajci izrazili veliko zadovoljstvo, ali i čast što upravo u Zadru imaju priliku obnašati službu. Stranim policajcima tijekom boravka na našem području domaćini će biti policijski službenici PAP Zemunik Luka Golem i Postaje pomorske policije Zadar Lovre Batur.

Osim predstavljenih mađarskih i poljskih policajaca na konferenciji je bila nazočna i mađarska konzulica dr. Ana Szlanynka koja je u obraćanju novinarima istaknula kako je ova policijska suradnja nastavak višegodišnje uspješne policijske suradnje između hrvatske i mađarske policije.

Nakon predstavljanja mađarskih i poljskih policijskih službenika, voditelj Službe policije Ante Kulaš kratko je novinare upoznao s osnovama ovog projekta i sa zadaćama koje će strani policajci na terenu izvršavati nakon čega je policijska službenica za prevenciju Sandra Poljak Jurinčić predstavila preventivne aktivnosti policije te prezentirala promotivne letke sa savjetima o samozaštitnom ponašanju.

ZDanas