fbpx

Trajekt Kornati prometovat će na liniji za Trpanj, ne za Brbinj!

Novoizgrađeni trajekt Kornat, koji je porinut prije dva tjedna u riječkoj luci jučer je uplovio u Zadar, a iako je bilo očekivano kako će ostati u zadarskoj luci iz koje je trebao prometovati prema Brbinju, od toga neće biti ništa. Brod je u Zadru samo prenoćio, a već danas kreće put Luke Ploče gdje će prometovati na liniji za Trpanj.

– Kako smo i obećali, jedna od četiri novogradnje će biti na zadarskom području, ali nemojte me pitati koji brod i kada. To ovisi o dinamici i potrebama na pojedinim linijama, kazao je Alan Klanac, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Rekao je i kako bi do kraja tjedna brod Jadran, s kapacitetom 135 vozila i 1200 putnika te star manje od četiri godine s linije Ploče-Trpanj trebao biti prebačen za Zadar-Brbinj.

Obilazak novog broda Jadrolinije nisu propustili niti predstavnici Lučke uprave Zadar koje je predvodio Alen Rukavina, a brod je obišao i Krešimir Laštro, pročelnik za more i turizam Zadarske županije te Grozdana Perić, pročelnica za financije Grada Zadra.

Klanac je kazao i Jadrolinija podupire selidbu u Gaženicu gdje pretpostavljaju kako će premještaj luke u Gaženicu povećati trajektni promet.

Izvor: Zadarski list/ZDanas