fbpx

Udarni turistički vikend: Od ranog jutra diljem Hrvatske kilometarske kolone

PROMET je pojačan na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja, A1 između Karlovca i Zagreba u smjeru Zagreba, na Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije, Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim mjestima te na riječkoj obilaznici.

Na naplatnim postajama Lučko na izlazu s autoceste, u smjeru Zagreba, kolona vozila duga je oko 6km. Zbog pojačanog prometa policija djelomično preusmjerava promet na naplatne postaje Demerje u smjeru Zagreba, gdje je, samo danas, moguće plaćati cestarinu i u gotovini. Na ulazu na autocestu, u smjeru Karlovca, nema dužih čekanja.

Na autocesti A3 Zagreb-Lipovac u zoni naplatne postaje Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo kolona je duga oko 8km. Na čvoru Županja vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Tovarnik.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na naplati Trakoščan u smjeru Maclja vozi se u koloni od 1,5km. Zbog pojačanog prometa kroz tunel Frukov Krč vozila se propuštaju naizmjence.

Zbog pojačanog prometa na autocesti A7, na naplatnoj postaji Rupa, mogući su povremeni zastoji u oba smjera.

Velika kolona kod Neuma

Naš nam čitatelj javlja da se na graničnom prijelazu kod Neuma u smjeru Dubrovnika stvorila neviđena kolona. Fotografije možete pogledati u galeriji.

Kolona vozila pred naplatnom postajom Sveta Helena duga je oko pet kilometara. Kako doznajemo, uzrok tome su radovi na održavanju kolnika i preusmjerenja na jednu prometnu traku. Kolona na ulasku na autocestu A1 pred naplatnom postajom Lučko iz smjera Buzina duga je oko tri kilometra, a iz smjera Jankomira oko četiri. Na naplatnoj postaji Lipovac na izlasku s autoceste A3 Zagreb-Lipovac kolona vozila duga je dva-tri kilometra.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i tunela Sveti Rok, dok mjestimice mokrih kolnika ima u Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim cestovnim pravcima. Zabrene nema na autocestama i državnoj cesti D1.

Tijekom dana pojačan promet očekuje se na važnijim cestovnim pravcima, osobito na autocestama A1, A2, A3 i A4, duž Istarskog ipsilona kao i duž Jadranske magistrale.

Izvor: Index.hr