fbpx

Na Plivačkom maratončiću 80 plivača

Plivački maratončić u Diklu za podršku djeci s poteškoćama ove je godine okupio dosad najveći broj sudionika. Gotovo 80 plivača uz navijanje brojne publike otvorilo je svoje srce i zaplivalo od Taverne do uvale Kožino i natrag. Nije bilo važno tko će biti prvi i najbolji. Na maratončiću svi pobjeđuju.

Jurica Milin i Lucija Mijolović, uspješni zadarski plivači s Down sindromom koji sudjeluju na europskim i svjetskim natjecanjima i upravo se pripremaju za Svjetsko u Meksiku, ipak najviše vole ovaj mali, ali veliki plivački susret. Lucija je zagrijavala ekipu uoči maratona, Jurica se kao pravi domaćin družio s „frendovima”. Oboje su preplivali rutu od 1.500 metara i bili jako ponosni na sebe, a imaju i zašto biti.

U publici je bilo i nekoliko djece s Down sindromom s roditeljima, a kako kaže organizatorica i Juričina majka Klaudija Milin, došli su i ljudi iz drugih gradova kojima se prošli put toliko svidio maratončić da su ove godine planirali godišnji odmor kako bi ovo nedjeljno jutro zaplivali za Downiće.

Nakon maratončića sudionici i gledatelji su nastavili druženje na igralištu u Diklu uz bogatu marendu i veselu glazbu. Maratončić su i ove godine organizirali Udruga Ružarice i ŠRD Diklo.

Izvor: ZL/ZDanas