fbpx

Pijani Šveđanin skinut s leta za Oslo zbog izazivanja nereda

Neposredno prije polijetanja Ryanairovog zrakoplova za Oslo iz Zračne luke Zadar dogodio se incident zbog kojega je intervenirala i policija, a polijetanje zrakoplova kasnilo je tridesetak minuta. Detalji onoga što se jučer u popodnevnim satima dogodilo u avionu još uvijek nisu do kraja razjašnjeni, no kako smo doznali, putnik je pod utjecajem opojnih sredstava, vjerojatno alkohola, radio nered te su ga policajci iskrcali sa zrakoplova i priveden je na kriminalističku obradu.

– Prije polijetanja zrakoplova na liniji za Oslo u zadarskoj zračnoj luci, oko 17:10 sati, državljanin Švedske (28) je narušavao javni red i mir. Skinut je sa zrakoplova i zabranjen mu je put. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, kratko su nam rekli u Operativno-komunikacijskom centru PU zadarske.

Nije poznato je li mladić bio pod utjecajem alkohola ili droge, no prema informacijama koje smo dobili, ponašao se vrlo nasilno, vikao i galamio. Ovakve situacije, doznajemo iz Zračne luke, nisu toliko rijetke pa su takve osobe dobile i naziv “putnici neprihvatljivog ponašanja”.

– Postoje određeni protokoli kojih se u tim slučajevima treba pridržavati, kazali su nam u Zračnoj luci Zadar ističući kako je posada aviona postupala prema njima te je pozvana policija koja je putnika privela prije polijetanja. Sličnih situacija već je bilo, no zaista je rijetkost da takvi putnici uopće uđu u avion.

“Putniku neprihvatljivog ponašanja” ukoliko nije nikoga ozlijedio prijeti prekršajna prijava i novčana kazna, no moguće je da bude kažnjen i od aviokompanije koja ga može staviti na crnu listu te mu zabraniti daljnja putovanja.

Izvor: Zadarski list/ZDanas