fbpx

Za kraj “Ko rukom odneseno” i “Cul-de-Sac”

Zadnji festivalski dan prati sudbinu Marka za kojeg bi se reklo da ima uspješan život; karijera, posao, obitelj, prijatelji – sve gotovo pa savršeno. Ali Marku se nešto dogodilo, nešto zbog čega ne može biti u miru, nešto zbog čega mora tražiti pomoć svojih prijatelja i pritom sumnjati u ishod te večeri. Markovu priču ispisuje i režira Bobo Jelčić, koji angažira Ivanu Krizmanić, Marka Makovičića i Jerka Marčića u predstavi “Ko rukom odneseno”. Izravno s premijere održane u travnju u Teatru &TD na programu festivala Zadar snova naći će se u 21:30 sati u Kazalištu lutaka Zadar.

Festival zatvara slavni avangardni projekt “Cul-de-Sac”.

Glazba Cul-de-Sac može se okarakterizirati kao improvizacija s elementima free jazza, noise rocka, suvremene glazbe, minimalizma i elektronike, nastala na ekspresiji emocija i slobodnog toka svijesti bez inzistiranja na čvrstoj glazbenoj formi.

Na “Zadar snova” stižu s multimedijalnim programom, glazbu izvode Darko Rundek (bas, električna gitara), Franjo Glušac (el. gitara), Andreja Košavić (truba i vokal), Miro Manojlović (vibrafon, udaraljke), Damir Prica Kafka (sax, klavijature) i Neven Jurić (rog), a izvedbu prate projekcije dijapozitiva vizualnog umjetnika Nikole Vincelja – Jinksa i projekcija animiranog filma “Breme”, autorice i redateljice Nicole Hewitt.

Na programu su 8. kolovoza u dvorištu Sv. Dominika u 23 sata.

Izvor: HRT/ZDanas