fbpx

Smijenjen savjetnik ministra Zmajlovića

“NAŽALOST Domen Verdnik, nikoga u ministarstvu nije upoznao s postupcima i presudama protiv njega kao direktora tvrtke u Sloveniji i premda time nije prekršio nijedan zakon, ostaje pitanje moralne odgovornosti i podobnosti za rad na mjestu Savjetnika ministra. Ne ulazeći u sadržaj, težinu, okolnosti ili utemeljenost presude u Sloveniji niti osporavajući izvrsne rezultate rada g. Verdnika tijekom rada u Ministarstvu, jedina ispravna reakcija nakon saznanja do kojih smo došli prethodnih dana je razrješenje Savjetnika”, stoji u potvrdi Ministarstva zaštite okoliša nakon napisa na portalu Index.hr.

Podsjetimo, kako je otkrio Index, Domen Verdnik, aktualni savjetnik ministra Mihaela Zmajlovića u Ministarstvu zaštite okoliša, pravomoćno je osuđen u susjednoj Sloveniji za kazneno djelo prevare na 4 mjeseca zatvora s rokom kušnje od dvije godine kao direktor tvrtke Sekvenca.

Predočili dokument o nekažnjavanju star pet dana

Index je otkrio da je protiv ovog zaposlenika hrvatskog Ministarstva zaštite okoliša Okružno državno tužiteljstvo u Sloveniji podiglo novu optužnicu u srpnju ove godine i to za prevaru vezanu za bivšu tvrtku Connecta d.d., a danas Sekvenca d.d. Tereti ga se da je nezakonitim trgovanjem dionicama oštetio dva slovenska državljanina za ukupni iznos od 62,593 eura!

Ministarstvo tvrdi da je Domen Verdnik predočio sve potrebne dokumente i kvalifikacije propisane hrvatskim zakonima te nije bilo zakonske prepreke niti razloga za sumnju po bilo kojoj osnovi.

Portalu Index.hr, Ministarstvo je četvrtak predočilo dokument u kojem stoji da se protiv Verdnika ne vodi postupak u RH. Iako stoji da je dokument izvađen “zbog zapošljavanja” ipak je riječ o datumu 24. rujna ove godine, odnosno dokument je star svega 5 dana i izvađen je nakon upita Indexa.

Verdnik prijeti tužbom

Verdnik je zaprijetio Indexu i autoru članku Ilku Ćimiću tužbom, kao i portale koji su prenijeli članak Indexa, tvrdeći da nismo od njega zatražili očitovanje po navodima o optužnici Okružnog državnog tožilaštv u Ljubljani.

To nije točno jer je jedno od pitanja glasilo: Osim što je Verdnik kazneno osuđivan protiv njega je podignuta nova optužnica Državnog tužiteljstva u Ljubljani za prevaru u slučaju tvrtke Connecta danas Sekvenca d.d. pa vam molim odgovor na pitanje tko će odgovarati u Ministarstvu za ovaj sigurnosni propust?

Verdnik je na upit Indexa odgovorio putem Ministarstva zaštite okoliša da nema nikakvih saznanja o podizanju nove optužnice. Naglasimo i kako je Index objavio dio sadržaja optužnice koja tereti Verdnika.

Izvor: Index.hr/ZDanas