fbpx

PUPIĆ BAKRAČ ODBIO NAPUSTITI GOVORNICU “Ja ne priznajem sud vaše partije, HDZ-a”

Vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač je ostvario svoje javno objavljeno upozorenje da se neće maknuti s govornice dok se preimenovanje Široke ulice u Kalelargu ne uvrsti u dnevni red.

Pupić Bakrač je uvjeren da HDZ krši Poslovnik i smatra da se prijedlog mora naći na dnevnom redu jer ga je podržalo devet gradskih vijećnika, bez obzira što peticija praktično više niti ne postoji budući su organizatori spalili potpise čiji broj i autentičnost više nitko neće moći pouzdano utvrditi.

U „pripremi“ sjednice, Pupić Bakrač je prozivao gradsku upravu za totalitarizam i izigravanje volje 10.823 potpisnika peticije, a od zadarske policije je zatražio zakonito postupanje pretpostavljajući da će ga opet pokušati udaljiti s govornice. Prošli su put to učinili zaštitari „Budnog oka“, što je, uvjeren je Pupić, bio nezakonit postupak.

S druge strane, gradska uprava misli da je predaja i provjera potpisa deset posto zadarskih birača jedini preostali način da se Kalelarga nađe na Gradskom vijeću, a prijedlog devetoro vijećnika je kao mogući put za to propao jer nije bilo razloga za žurnost u uvrštavanju u dnevni red, što su vijećnici na prošloj sjednici već apsolvirali.

U prekidu sjednice Pupić Bakrač je novinarima podijelio letke kojima je najavio kako će se Široka ulica preimenovati u Genis Cadde.

Na letku, uz foto montažu, piše kako su uz tursko sponzorstvo Božidar Kalmeta i Zdenko Zrilić odlučili o preimenovanju u Genis Cadde, kako se na turskom kaže Široka Ulica.

U obrazloženju se navodi da su turski investitori kupili privatizacijski plijen Zdenka Zrilića i sada planiraju s Kalmetom kupnju i ostatka grada.

– Samoprozvani vlasnici Zadra Zrilić i Kalmeta odlučili su odbaciti volju građana te Široku ulicu preimenovati na turski jezik radi ulagivanja svojim novim gazdama, piše na letku kojeg je javnosti putem medija proslijedio vijećnik Akcije mladih.

Letak koji je Marko Pupić Bakrač podijelio novinarima na sjednici Gradskog vijeća
Letak koji je Marko Pupić Bakrač podijelio novinarima na sjednici Gradskog vijeća

Sjednica je prekinuta pri raspravi o dnevnom redu. Marko Pupić Bakrač je, uvjeren da gradski vijećnici mogu predlagati promjene naziva ulica jer nigdje ne piše da to ne mogu – osim u tumačenjima iz kuhinje Ane Lovrin – izjavio da su ugroženi temelji demokratske procedure i da će na radikalan način ponoviti svoj demokratski prosvjed sa prošle sjednice.

– Neću dobrovoljno napustiti govornicu – izjavio je Pupić Bakrač, na što mu je iz klupa gradonačelnik Božidar Kalmeta dobacio: „I to je demokracija?!”, piše Zadarski.hr .

Predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega je Pupiću Bakraču najprije dao opomenu, a potom ga je i udaljio sa sjednice pitajući ga ima li na tu njegovu odluku prigovor.

– Ne. Tito je priznavao sud svoje Partije, ali meni neće suditi totalitaristi. Ja ne priznajem sud vaše partije, HDZ-a – rekao je Pupić Bakrač.

U tom trenutku Živko Kolega je odredio stanku dok se ne steknu uvjeti za rad i dok službe gradske uprave ne udalje Pupića Bakrača sa govornice.

U 9,50 sati u vijećnicu su došla dvojica zaštitara „Budnog oka“ kako bi udaljili Marka Pupića Bakrača sa govornice, ali to su pokušali razgovorom koji nije urodio plodom.

– Vi sa Gradom imate ugovor o zaštiti imovine i ljudi, neću ja ići nikuda sa vama. Fizičku silu na meni ne smijete primjenjivati, osim ako vas napadnem ili ugrožavam imovinu. Molim vas nemojte protuzakonito postupati – kazao je zaštitarima Pupić Bakrač.

U tom trenutku zaštitari su se odlučili udaljiti, praćeni sugestijom Pupića Bakrača da slobodno o tome mogu obavijestiti policiju. Neslužbeno se moglo saznati da će zaštitari učiniti upravo to – obavijestiti policiju.

Izvor: Jutarnji list