fbpx

Evo što su Hrvati najviše guglali u 2014. godini

Google je među brojnim statističkim podacima objavio niz lista najpretraživanijih pojmova u 2014. godini, a jedna od njih odnosi se i na one najpopularnije pretrage u Hrvatskoj.

Tako su najčešće pretraživane osobe u Hrvatskoj Robin Williams, Nives Celzijus, Maja Petrin, Jennifer Lawrence i Niko Kovač, piše Jutarnji.hr.

Od događaja tijekom godine najzanimljiviji su bili: Svjetsko prvenstvno u nogometu, Uskrs i Oscari, a kad je zemljopis u pitanju, Hrvate je zanimalo gdje se nalazi Dubai, Gunja, Rugvica, a mnogi su se pitali i gdje je nestali avion MH370.

Osim informacija o zemljopisu i tome što rade zvijezde, Hrvati su se interesirali i o tome kako izgubiti kilograme, moliti krunicu i saznati svoj JMBG.

Najčešće pitanje pak ‘Tko je’ postavljali su kako bi saznali identitet Zorice iz pjesme Mejaša, ali i tko je Isus. Nekima pak nije bilo jasno niti tko je poslodavac.

Osim ‘Tko je’, zanimalo ih je i objašnjenje pojedinih termina pa su pitanje ‘Što je’ najčešće koristili za ‘Što je internet?’, ‘Što je ljubav?’ i ‘Što je točka?’.

0439007.63

Izvor: Net.hr/ZDanas