fbpx

Kiša i snijeg donose novo zahlađenje

POČETAK tjedna donosi nam novi val zahlađenja, mjestimično i uz kišu i snijeg, posebno u gorju. Već tijekom dana se u gorju očekuje do 10 centimetara snijega, dok će se kiša sa sjevernog Jadrana proširiti i na Dalmaciju.

U kontinentalnim predjelima već večeras će temperatura pasti do nule, tako da se ujutro očekuje poledica. U ponedjeljak će najniža temperatura u Zagrebu iznositi čak -4 stupnja, dok će najviša temperatura biti 7 stupnjeva. Na Jadranu se tijekom noći očekuje razvedravanje, ali uskoro će zapuhati olujna bura.

Iako se u utorak, prema prognozi DHMZ-a, očekuje sunčan dan, temperatura će i dalje padati ispod ništice: očekuje se temperatura između -1 i 9 stupnjeva Celzijusa. Novo zatopljenje u Zagrebu očekuje se krajem tjedna i tijekom idućeg vikenda, kada će se temperatura penjati i do 14 stupnjeva Celzijusa, ali uz mjestimične oborine.

Slično će biti i na Jadranu. U najvećem dalmatinskom gradu Splitu, najniža dnevna temperatura tijekom tjedna kretat će se oko ništice, a u četvrtak bi mogla pasti i do -1 stupanj. No, već u subotu se očekuju dnevne temperature između 8 i 13 stupnjeva.

Stanovnike istoka Hrvatske očekuje sunčan tjedan, ali također uz niske temperature. U Osijeku će tijekom tjedna najniža dnevna temperatura uglavnom iznositi oko -1 stupanj, a najviše temperature neće prelaziti 11 stupnjeva.

Najtoplije će biti na sjeverozapadu Hrvatske, gdje se u predstojećem tjednu očekuju obilne padaline. Najniža temperatura u Rijeci u ponedjeljak će iznositi 1 stupanj, a nakon toga neće padati ispod 4 stupnja. No, predviđa se gotovo neprestana kiša od srijede pa do nedjelje.

Izvor: Index.hr/ZDanas