fbpx

Pusić naručila Vladin avion da dođe po nju: Mi racionalno trošimo državni novac!

MINISTRICA Vesna Pusić danas je komentirala dolazak Vladinog aviona po nju i delegaciju u Ankaru. Kazala je da bilo ekonomičnije da dođe avion po njih, nego da prespavaju u Ankari i vrate se redovnom linijom. Cijena takvog leta Vladinim avionom stoji stotinjak tisuća kuna.

“Puno puta sam koristila Vladin avion, jer je to moj posao” tako je pojasnila ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić korištenje službenog zrakoplova za povratak iz Ankare. Bila je na službenom putu na koji je odletjela redovnom linijom, a za povratak je naručila Vladin zrakoplov.

“Puno puta sam koristila Vladin avion, jer je to moj posao, zato što je bilo najefikasnije doći, a ne spavati još jedan dan u Ankari. To je sredstvo koje koristi za posao, u prvom redu vanjske i europske, budući da se tu putuje i to je moj posao. Ja sam ministrica u tom resoru i za to to koristim”, rekla je Pusić.

Drugačije mišljenje ima ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

“Mi se moramo ponašati u okviru situacije u kojoj se Hrvatska nalazi i to je jedini odgovor koji mogu dati”, poručio je Maras.

“Racionalno trošimo novac”

Index je oko korištenja aviona poslao upit i Ministarstvu Vesne Pusić. Evo što su odgovorili.

“Službeni zrakoplov Vlade namijenjen je službenim putovanjima.

Ministrica je bila u službenom posjetu Republici Turskoj koji je uključivao sastanke s ministrom vanjskih poslova Mevlütom Çavuşoğluom, ministrom za pitanja Europske unije Volkanom Bozkirom, s kojim je i potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva za pitanja Europske unije Republike Turske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u suradnji na području Europskih poslova, te s predsjednikom države Recepom Tayyipom Erdoganom.

Inače ne postoji direktna linija Zagreb – Ankara, a kao što smo rekli u uvodu – službeni zrakoplov namijenjen je prijevozu za službena putovanja, a ministarstvo vanjskih i europskih poslova nadležno je za provođenje vanjskih poslova. Uz ministricu su bile još 4 osobe.

Inače ministarstvo vanjskih i europskih poslova racionalno upravlja sredstvima iz državnog proračuna, što je i vidljivo u izvršenju državnog proračuna. “

Izvor: Index.hr