fbpx

ODJEĆA SPOJENA NA MOZAK Jakna koja mijenja boju u skladu s vašim raspoloženjem

Nova jakna modnog dizajnerskog studija The Unseen ima u sebi tintu koja reagira na aktivnost vašeg mozga.

Najnoviji komad odjeće iz kolekcije studija The Unseen nazvan je “Osmo čulo”. Riječ je o jakni izrađenoj od fleksibilnog keramičkog materijala koji je u stanju prikazati “auru” onoga koji je nosi i to u “nizu boja i nijansi”.

“Nevidljivu silu ili ‘auru’ emitira svaki čovjek kao elektromagnetsku energiju, a te valne duljine kroz određene leće mogu se opaziti kao boje”, stoji na web stranicama ovog studija.

“Cilj The Unseen studija je otkriti i istražiti ovo nevidljivo energetsko polje pomoću fizičkog plašta koji čita ljudski magnetizam zajedno sa snimanjem EEG podataka. Ovi biosignali pretvaraju se u vizualne signale preko naše skulpture uz pomoć boja i uzoraka.”

0053007.63

Elektroencefalografija (EEG) je metoda mjerenja električke aktivnosti mozga. Ovi signali šalju se bežično u jaknu koja mijenja boje ovisno o raspoloženju onoga koji je nosi.

“Crvena prikazuje ljutnju, živčanost i anksioznost, dok zelena odražava učenje, društvenost i ljude. Plava otkriva mir, istinoljubivost i nenasilje, dok bijela otkriva unutarnje stanje osjetljivosti, intuitivnosti i psihičke sposobnosti”, navodi se na web stranici.

Nova kolekcija odjeće koja mijenja boju u skladu s raspoloženjem će biti predstavljena na predstojećem modnom događanju London Fashion Week. Posjetitelji će moći rezervirati vrijeme kada žele isprobati jaknu koja će im “uživo” očitati njihovu auru.

net.hr