fbpx

PADELI SMETALO PISANJE O NJEMU I NJEGOVIM PRIJATELJIMA Počelo suđenje Mladenu Modriću zbog prijetnji smrću vlasnicima portala ZADARdanas

Meni ne prijeti samo Mladen Modrić, već cijela ta grupacija sa fotomontaže »zadarska posijednja večera«. Radi se pritisak na mene da ne pišem i time ugrožava moja egzistencija, ali bez obzira na sve, nastaviti ću pisati. To je moj posao, izjavila je Zrinka Božajić ističući kako se danas zbog prijetnji boji za svoj život, ali i za obitelj

Zbog kaznenog dijela prijetnje jučer je na Općinskom sudu u Zadru pred sutkinjom Anom Zrilić počeo postupak protiv zadarskog poduzetnika Mladena Modrića Padele (57), Modrić se optužnicom zadarskog Općinskog državnog odvjetništva koje zastupa Ivica Škara tereti da je u kolovozu prošle godine Marku Grzunovu i Zrinki Božajić izvanbračnim supružnicima i vlasnicima portala “ZADARdanas” zaprijetio riječima: “Puši k…, ubit ću i tebe i nju!”. To im je prema optužnici temeljenoj na iskazima oštečenika izrekao na Branimirovoj obali, kod zgrade Ljepotica dok su se mimoilazili automobilima.

Prijetio prstima preko vrata

– Ja i Zrinka smo bili na putu prema ODO-u gdje smo imali dogovoren termin kod gospođe Rukavine zbog prijetnji koje nam je dva dana ranije izrekao Marko Masar. Rekao je da će nas on i Padela ubiti zbog pisanja o Padeli. Modrić se sa svojim Mercedesom prestrojio u lijevi srednji kolnički trak, njemu suprotan i kroz otvoreni prozor nam ljutito doviknuo da će nas ubiti, a prijetnju je popratio i prijeteći prstom tako što je prešao preko vrata što sam shvatio kao da će nas zaklati, ispričao je Marko Grzunov što je potvrdila i njegova nevjenčana supruga Zrinka koja je na upit sutkinje Zrilić o motivu prijetnje izjavila da je ona isključivo vezana uz njezin posao, odnosno pisanje o privatizacijskoj pljački i objavijivanje nekoliko fotomontaža među kojima i takozvane »zadarske posljednje večere«.

– Mene može ubiti bilo tko. Prijavljivali smo već policiji prijeteće SMS poruke nakon objave fotografija iz kojih se vidi nepropisno parkiranje sina Zdenka Zrilića, ali ni do danas nismo dobili nikakvu povratnu informaciju. Meni ne prijeti samo Mladen Modrić, već cijela ta grupacija, a većina njih se nalazi na »posljednjoj večeri«. Radi se pritisak na mene da ne pišem čime se ugrožava moja egzistencija, ali bez obzira na sve, nastavit ću pisati. To je moj posao, izjavila je Zrinka Božajić ističući kako se danas boji zbog prijetnji za svoj život, ali i za živote članova njezine obitelji. Oboje su istaknuli da ne traže nikakvu novčanu naknadu, već samo da ih se pusti na miru da rade svoj posao, a dodali su kako su zbog učestalih prijetnji od kojih je »čašu prelila« Modrićeva oboje su imali zdravstvenih problema.

ODO za Padelu traži zatvorsku kaznu

Općinsko državno odvjetništvo zbog prijetnje vlasnicima portala ZADRdanas predložilo je sudu da se Mladena Modrića Padelu osudi na kaznu zatvora od osam mjeseci za svako dijelo, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana. Modrićev odvjetnik Andrej Korljan kazao je kako nema osnove ni za podizanie tužbe, a kamoli za osuđujuću presudu. I obrana i tužiteljstvo najaviii su kako će tijekom postupka dokazati krivnju, odnosno nedužnost.

Petero svjedoka

Modričev odvjetnik Andrej Korljan vlasnike portala upitao je jesu li oni policiji prvotno rekli da im je Modrić prepriječio put, što je drugačije od iskaza u DORH-u da je im je prišao bočno, a oboje su pojasnili  kako je riječ, o nespretnom tumačenu njihove izjave. Prepriječio im je put, ustvrdili su, i to time što je ušao u kolnički trak do njih, a koji, je također za njihov smjer, dok je njemu suprotan.
Korljan je za sijedeće ročište prediožio saslušavanje petoro svjedoka, a naveo je kako vjeruje da oni imaju saznaja o ranijim poslovnim odnosima oštećenika i okriviljenog te njihovu motivu da prijave Modrića. Predlažern neposredno ispitati Marijana Miletića, Vladu Šestana, Jadranka Soldu, Marka Topčića i Marka Masara, rekao je Korijan, što je sutkinja i prihvatila.

Suđenje se nastavlja.

Izvor: Zadarski list/ZDanas